Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Njemačka i Francuska uvele mjere protiv socijalnog dampinga

Angela Merkel i Francois Hollande
Foto: Reuters (Ilustracija)
07.03.2015.
u 09:40

Nakon Njemačke, koja je uvela minimalnu plaću i odredila da i vozači kamiona koji iz drugih zemalja samo putuju kroz Njemačku moraju biti plaćeni minimalno 8,50 eura po satu, sličan zakon donosi i Francuska

Sve više država pritišće Europsku komisiju da se pozabavi tzv. socijalnim dampingom, situacijama u kojima tvrtka iz jedne države EU dođe poslovati u drugu, gdje stvara nelojalnu konkurenciju tako što iskorištava činjenicu da su njezini radnici slabije plaćeni.

Nakon Njemačke, koja je uvela minimalnu plaću i odredila da i vozači kamiona koji iz drugih zemalja samo putuju kroz Njemačku moraju biti plaćeni minimalno 8,50 eura po satu (čemu su se usprotivile Poljska, Hrvatska i još 8 država EU), sličan zakon donosi i Francuska. Vozači kamiona kroz Francusku morat će biti plaćeni najmanje 9,61 euro na sat.

>> EP traži strože inspekcije rada za slamanje socijalnog dampinga

Komentara 5

EU
eurobanana
10:46 07.03.2015.

Ovo se tek sada pise a u Njemackoj je taj zakon od 01.01.2015

Avatar Oštrica
Oštrica
10:32 07.03.2015.

Uvidjeli Nijemci i Francuzi da su Hrvati pogrešno shvatili Liberalnu ekonomiju, i da se lopovi sve više bogate na račun osiromašivanja potlačenih, većine građana, To je rak rana koja bi vrlo brzo mogla uništiti konkurentnost gospodarstva u staroj Europi. Rakk ranu je moguće odstraniti oštrim rezom ili liječiti trovanjem malignih stanica, što znači likvidacijom zaraženih poduzetnika, ukratko; neutralizacijom kriminalaca u gospodarstvu.

Avatar tippex
tippex
17:52 07.03.2015.

vozači kamiona koji iz drugih zemalja samo putuju kroz Njemačku moraju biti plaćeni minimalno 8,50 eura po satu (čemu su se usprotivile Poljska, Hrvatska i još 8 država EU), ......usprotivila se jad I bijeda, ko drugi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije