Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka:

U hrvatskim katoličkim misijama odsad bez političkih skupova

U hrvatskim katoličkim misijama odsad bez političkih skupova
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/ ilustracija
27.02.2018.
u 17:13

Pomoćni biskup i generalni vikar Biskupije Mainz Udo Markus Bentz o tomu razgovarao s Ivanom Komadinom, delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj i pritom izrazio želju da se ova poruka „jasno prenese svim dušobrižnicima hrvatskih zajednica u Njemačkoj“

Biskupija Mainz je u dogovoru s hrvatskim katoličkim misijama donijela odluku o tomu da se u prostorima hrvatskih zajednica više ne održavaju politički skupovi, piše dnevnik Frankfurter Rundschau od utorka. „Složili smo se oko toga da su prostori zajednica koje se koriste hrvatskim jezikom duhovni centri i da ne bi trebali biti korišteni za političke svrhe. Posebice ako se pritom radi o zastupanju ekstremnih političkih svjetonazora“, stoji u odgovoru Biskupije Mainz na upit dnevnika Frankfurter Rundschau.

U tekstu se navodi da je pomoćni biskup i generalni vikar Biskupije Mainz Udo Markus Bentz o tomu razgovarao s Ivanom Komadinom, delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj i pritom izrazio želju da se ova poruka „jasno prenese svim dušobrižnicima hrvatskih zajednica u Njemačkoj“.   Frankfurter Rundschau podsjeća da su u prošlosti u više navrata bili organizirani politički intonirani skupovi na kojima su između ostalog bili prikazivani filmovi koji relativiziraju holokaust, a na manifestacije su pozivani i kontroverzni aktivisti iz Hrvatske poput Velimira Bujanca.

U Biskupiji Mainz i Hrvatskom dušobrižničkom uredu u Njemačkoj u utorak nije bilo nikog tko bi mogao potvrditi ili demantirati napise Frankfurter Rundschaua.

Komentara 15

BA
bakulušić
17:51 27.02.2018.

Meinz i Zagreb su gradovi prijatelji još iz komunističkih vremena pa nije čudno da veze još rade. Crkva u Njemačkoj je pod većim pritiskom od Crkve u Hrvatskoj pa pušu i na hladno. Znaju "antifašisti" kako treba vršiti pritisak i dobro im ide kad imaju podršku hrvatskih vlasti. Ništa čudno i ništa novo. Normalna posljedica nenormalnog stanja.

DU
Deleted user
21:03 27.02.2018.

A ako se politički skupovi budu i dalje održavali onda će se angažirati UDBA(štasi).

VA
vadis1
22:43 27.02.2018.

Biskup je odlicno odlucio. Propovijedati nauk Isusa Krista koji je ljubav a istovremeno mrziti drukcije je tesko farizejstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije