Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODOBRIO BUNDESTAG

Njemačka dobiva opako vojno pojačanje vrijedno čak 10 milijardi eura

UPI Pictures of the Year 2022 - NEWS & FEATURES
Foto: GARY I ROTHSTEIN/NEWSCOM
1/2
14.12.2022.
u 16:15

Novac je namijenjen vraćanju oružja i opreme Bundeswehra na visoku razinu, nakon desetljeća rezanja sredstava poslije završetka Hladnog rata.

Odbor za proračun njemačkog parlamenta u srijedu je odobrio deset milijardi eura vrijednu kupnju borbenih zrakoplova F-35 američke tvrtke Lockheed Martin, rekla su dva člana odbora Reutersu.

Riječ je o jednom od prvih velikih obrambenih projekata kojima će Berlin iskoristiti sredstva iz posebnog fonda od 100 milijardi eura, koji je kancelar Olaf Scholz najavio u velikoj promjeni njemačke obrambene politike, nekoliko dana nakon početka ruske invazije na Ukrajinu u veljači.

Novac je namijenjen vraćanju oružja i opreme Bundeswehra na visoku razinu, nakon desetljeća rezanja sredstava poslije završetka Hladnog rata.  

Njemačka namjerava kupiti 35 'nevidljivih' borbenih zrakoplova F-35 s projektilima, drugim naoružanjem i opremom, a prvih osam aviona bit će isporučeno 2026. godine. 

Američki zrakoplov zamijenit će zastarjeli Tornado, jedini njemački mlažnjak koji može nositi američke nuklearne bombe stacionirane u Njemačkoj kako bi se koristile u slučaju sukoba.

VIDEO: Potjera za kovčegom časne sestre u Dubrovniku postala hit

 

Komentara 18

HO
Homophob
18:28 14.12.2022.

Behemot@ Kazes, mogli su uplatiti buduce ruske superavione za koje niti dovoljno jake motore ruseki vec 18 godina ne mogu napraviti. O radarima, umrezenju s drugim avionima ili trupama na zemlji jos niti neznaju sta im je potrebno! Indijci su odfuckali ruseke prije 8 godina kao totalno propali slucaj i bacenih 12 milijardi eura indijskog financiranja projekta!

Avatar kastanjer2
kastanjer2
23:32 14.12.2022.

Dobra je ova slika od F16 dok se priča o F35.

DU
Deleted user
07:23 15.12.2022.

SAD opet trlja ruke, ove godine utopili su oružja kao nikada do sada kao i LNG-a!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije