Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sankcije rusiji

Njemačka do daljnjega uskraćuje kreditna jamstva izvoznicima u Rusiju

A man displays a poster during a protest by Ukranian people living in Switzerland
Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS
1/3
25.02.2022.
u 10:47

Berlin je uskratio kreditna jamstva tvrtki za logističke i usluge u trgovini Hermes, članici Otto grupe koja spada među vodeće svjetske tvrtke za e-trgovinu

Njemačka vlada je obustavila kreditna jamstva kompanijama koje izvoze robu u Rusiju, izvijestio je u petak dnevnik poslovni list Handelsblatt, pozivajući se na ministarstvo gospodarstva.

Njemačka kreditnim jamstvima podupire izvoznike od 1949. godine kako bi ih zaštitila od insolventnosti kupaca ali i od posljedica ratnih sukoba zapljene, podsjeća njemački list. Vlada je sada odlučila izvoznicima otežati izvoz u Rusiju nakon ruskog napada na Ukrajinu i najave novog paketa sankcija Moskvi koje bi Europska unija trebala objaviti tokom dana.

Berlin je uskratio kreditna jamstva tvrtki za logističke i usluge u trgovini Hermes, članici Otto grupe koja spada među vodeće svjetske tvrtke za e-trgovinu.

- Izdanje jamstava Hermesu i investicijskih jamstava za Rusiju obustavljeno je do daljnjega - citira Handelsblatt glasnogovornika ministarstva gospodarstva.

Vlada je tako jednim potezom njemačkim kompanijama znatno otežala poslovanje s Rusijom, čak i ako se njihovi proizvodi ne nalaze na listi europskih sankcija, koja uključuje mikročipove i vojnu opremu, primjećuje njemački list.  

Razvoj situacije u Ukrajini uživo pratite ovdje.

VIDEO Snimka opraštanja od obitelji slama srca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije