Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMOUPRAVLJANJE

Nizozemske prostitutke preuzele stvar u svoje ruke

prostitutka
Foto: Reuters/PIXSELL
30.09.2016.
u 12:14

Projekt Moja crvena četvrt, koji se sastoji od četiri zgrade s 14 stančića čiji prozori gledaju na slavnu Crvenu četvrt u Amsterdamu, omogućit će prostitutkama da većim prihodom poprave svoj socijalni položaj

Prostitutke u Amsterdamu pokrenule su danas jedinstveni projekt u Europi, bordel kojim same upravljaju, zahvaljujući financijskoj potpori jednog investicijskog fonda.

"Danas svjedočimo prekretnici u jačanju položaja prostitutki. San je postao stvarnost", rekao je glasnogovornik projekta Richard Bouwman.

Bordel bi se trebao otvoriti u svibnju 2017. i bio bi prvi kojim upravljaju same prostitutke, dodao je.

Prostitucija je u Nizozemskoj legalizirana 2000. i "seksualne radnice", koje su registrirane u obrtničkoj komori, plaćaju porez na prihod. Njihovi makroi moraju imati dozvolu za rad i često plaćaju veće novčane obveze.

Projekt Moja crvena četvrt, koji se sastoji od četiri zgrade s 14 stančića čiji prozori gledaju na slavnu Crvenu četvrt u Amsterdamu, omogućit će prostitutkama da većim prihodom poprave svoj socijalni položaj.

Shemu, čiju je studiju izvodivosti prošle godine naručila gradska uprava, financijski su poduprli filantropska zaklada Start Foundation i nizozemska banka Rabobank.

U Amsterdamu je registrirano oko 7000 prostitutki, od kojih 75 posto dolazi iz siromašnih zemalja, uglavnom iz istočne Europe.

>> Vodio odbor za borbu protiv prostitucije, a sam uhićen u prostituciji

Komentara 3

DU
Deleted user
12:45 30.09.2016.

" preuzele stvar u ruke" To je dobro jer one valjda znaju sa stvari profesionalno.

DU
Deleted user
15:12 30.09.2016.

Pa to su uvijek i radile.

Avatar dobry
dobry
22:27 30.09.2016.

Dok Putin ratuje, narod mu ide "trbuhom za kruhom", a prelijepe ruske žene, umjesto da imaju siguran dom i potporu u životu, prisiljene su na poniženja i gubitak dostojanstva...Nije bolje ni sa muškim dijelom populacije, koji nezadovoljstva i frustracije utapljajuju u votki i međusobnim tučnjavama. Nije niti čudo što je prosječni životni vjek ruskoga muškarca 58-59 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije