Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nizozemska

Amsterdam u mraku zbog velikog kvara nakon puknuća voda

U Amsterdamu je zbog kvara na električnim vodovima bez energije ostalo 10.000 kućanstava
Foto: Reuters/Ilustracija
09.03.2018.
u 22:07

Kvar je počeo oko 11 sati po srednjoeuropskom vremenu "nakon puknuća električnog voda tijekom radova"

Veliki kvar na električnim instalacijama u petak je zavio Amsterdam u mrak, tramvaji su stajali, a muzeji su bili zatvoreni.

Kvar je počeo oko 11 sati po srednjoeuropskom vremenu "nakon puknuća električnog voda tijekom radova" južno od povijesne četvrti nizozemskog glavnog grada, objavila je elektroenergetska kompanija Liander u priopćenju. Rijksmuseum koji izlaže nebrojena umjetnička blaga je ispražnjen je i zatvoren, kao i obližnji arheološki muzej Allard Pierson.

Drugi muzeji u gradu, poput muzeja Van Gogha i muzeja moderne umjetnosti Stedelijk su ostali otvoreni. Prema elektroenergetskoj tvrtki, oko 10.000 kućanstava od ukupno 28.000 zahvaćenih u petak navečer dobilo je struju, ali za sada se ne zna kada će ju dobili i ostala.

đ

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije