Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Dolačkom

Nitko nije nadzirao policajce koji su bili u mjestu za pohranu dokaza

Suđenje Željku Dolačkom
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
28.11.2018.
u 14:47

Meni je rečeno da ako ključ traži netko iz Uprave krim policije da ga dam i da ništa ne ispitujem zbog toga što smo mi bili isključeni iz rada na tom slučaju - kazala je svjedokinja

Što se događalo sa sefom iz ureda Željka Dolačkog, u nastavku suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu iskazivala Ivana Galović, voditeljica Službe krim evidencija. Kazala je da je sef bio u uredu, a zatim u corpori (mjestu za pohranu dokaza, op.a.) od koje je ona imala ključ. U upisnik se upisivalo tko je uzeo ključ i kada.

- Imali smo upisnik u koji se upisivalo tko je i kada uzeo ključ i u koje vrijeme ga je uzeo i vratio. Prije toga bi svatko tko bi trebao ići u corporu ispunio zahtjev kojeg je potpisivao načelnik i tek kad bi to ispunio dobio bi ključ. Ali, za konkretan predmet Dolačkog meni je rečeno da ako ključ traži netko iz Uprave krim policije da ga dam i da ništa ne ispitujem zbog toga što smo mi bili isključeni iz rada na tom slučaju - kazala je svjedokinja.

Suđenje Željku Dolačkom
1/10

Kazala je da su zbog sefa dolazili iz Uprave krim policije 6.i 8. travnja 2016. te 21. lipnja. Oko tog datuma bilo je dosta rasprave u sudnici jer je svjedokinja u upisnik navela da su u corporu taj dan došli Niko Haban iz PNUSKOK-a, Slobodan Šašić, zamjenik ravnateljice USKOK-a, koji zastupa optužnicu, i djelatnici Centra za vještačenja.

- Iz Uprave krim policije su ulazili bez zahtjeva. Nisam evidentirala koja je djelatnica Centra ušla u corporu jer je s njom išao Niko Haban iz PNUSKOK-a, već samo tko je uzeo ključ i vratio ga i u koje vrijeme - rekla je svjedokinja.

- Zašto ste prekrižili vrijeme 13.15 sati kao vrijeme izlaska tog 21. lipnja kad sam ja bio u corpori svega desetak minuta? - pitao je tužitelj.

- Možda se radi o tipfeleru kao što je bilo upisano arhiva, a zapravo se radilo o corpori, pa je to bilo prekriženo i ispravljeno - odgovorila je svjedokinja i tužitelj je u tom dijelu prigovorio njezinu iskazu.

- Znači vi niste imali evidenciju oduzetih predmeta i nitko nije nadzirao policajce koji bi bili u corpori? - iznenađeno je ustvrdila predsjednica sudskog vijeća Maja Štampar-Stipić.

- Ne, samo sam vodila evidenciju tko je uzimao ključ i ulazio u corporu i kad bi ga vratio i to se evidentiralo, osim u slučaju predmeta Dolački kad smo imali naputak da ništa ne pitamo i tražimo zahtjev. Što se tiče oduzetih predmeta njih se pretpostavljam vodilo uz svaki predmet - odgovorila je svjedokinja.

- Super. Znači vi ništa tamo niste nadzirali - ustvrdila je predsjednica vijeća.

Na sljedećoj raspravi 7. prosinca trebao bi svjedočiti Antonio Gerovac koji je od Željka Prše preuzeo vođenje radne skupine za rješavanje provale u sef u Heinzelovoj i policajac Niko Haban.

Pogledajte i video pucnjave na automobil u Zadru:

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar štrumpf
štrumpf
21:27 28.11.2018.

Od Ostojića pa naniže...

VJ
Vl jedi govna
19:19 28.11.2018.

Nije tu u pitanju inteligencija mupovaca, nego sutkinje i tužilaštva koje je "zaboravilo" pitat tu ženu to pitanje. To je hrpa nesposobnih uhljeba. Onaj koji vrijedi i ima mozga je advokat i taj na tome zarađuje. Ovi državni uhljebi radili ili ne radili, plaću će dobit

Avatar štrumpf
štrumpf
21:26 28.11.2018.

Koji lopovluk je bio posložio Ostojić... Zato su i dobili noge oružje,droga,zlato i novac.. tako ispada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije