Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nitko neće knjige, nude ih autorima po cijenama sekundarnih sirovina

Na petoj prodaji pokretnina na kojima nema razlučnih prava prodan je dio tiskarskih strojeva za oko 590.000 kuna. Prodano je, prema izvješću stečajne upraviteljice Nevenke Golubić, i nešto knjiga
23. studenoga 2020. u 08:12 0 komentara 315 prikaza
Čakovec:  Tiskara Zrinski d.d. proglasila stečaj
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rasprodaje se imovina tiskare “Zrinski” u Čakovcu, nekad ugledne tvrtke, osnovane 1946., u kojoj su se tiskali glasački listići, dinari i poštanske marke. Tiskara je lani završila u stečaju. Provedena je peta prodaja zaliha trgovačke robe i umjetničkih slika koje su visjele po uredima i hodnicima, no kako se nisu uspjele unovčiti, sazvana je i šesta dražba. Nije uspjela ni peta prodaja preostalih pokretnina na kojima postoji razlučno pravo jedne banke, pa je oglašena šesta.

OD ROVOKOPAČA DO KAMIONA Javna dražba državnih vozila: Prodaju se automobili već od 800 kn

Na petoj prodaji pokretnina na kojima nema razlučnih prava prodan je dio tiskarskih strojeva za oko 590.000 kuna. Prodano je, prema izvješću stečajne upraviteljice Nevenke Golubić, i nešto knjiga, uglavnom stručnih naslova o ugostiteljskom posluživanju, tehnologiji autolimarije i održavanja vozila, ratarstvu... Medicinskom fakultetu u Rijeci, koji je suizdavač knjige “Osnove organske kemije”, poslana je ponuda za otkup 700 komada te publikacije uz 80 posto popusta, no odgovora nema.

– Općenito se može reći da je slab interes za knjige. Prema važećem školskom programu, dio udžbenika više nije ni obvezan. Sve je izvjesnije da će se knjige trebati ponuditi na otkup autorima, po cijeni koja bi se postigla da se prodaju kao sekundarna sirovina – ističe stečajna upraviteljica.

Tiskara Zrinski upitna radna mjesta Tvrtka u kojoj su se tiskali hrvatski dinari, poštanske marke i glasački listići u problemima

Provedena je druga elektronička javna dražba na kojoj su na prodaju ponuđene nekretnine stečajnog dužnika. Stečaj je potkraj 2018. zatražilo dvadesetak radnika koji nisu dobili plaće. Utvrđene tražbine stečajnog dužnika iznose 24,3 milijuna. Tijekom provedenog stečajnog postupka namirena je banka kao razlučni i stečajni vjerovnik s 5,1 milijuna kuna, a riješeno je i namirenje stečajnih vjerovnika prvog višeg isplatnog reda u iznosu od 1,4 milijuna kuna. U radnom odnosu u “Zrinskom” u stečaju ostala su samo tri radnika. Agencija za osiguranje radničkih tražbina doznačila je na račun posebne namjene dva milijuna kuna, što je isplaćeno sad već bivšim radnicima.

Urednik i voditelj HTV-ove emisije Nedeljom u 2, Aleksandar Stankovic
Iskren
Stanković oduševljen: Ovo je muškarac koji zna što hoće, a ne Milanović i Jandroković
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.