Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasio se Ured predsjednika:

'Niti je Vlada predložila niti je predsjednik Milanović naredio povećanu pripravnost Oružanih snaga'

Predsjednik Republike odlikovao je umirovljenog pukovnika Hrvatske vojske Danijela Borovića
Robert Anic/PIXSELL
01.03.2022.
u 11:57

Sadašnje stanje sigurnosti u Republici Hrvatskoj ne zahtijeva povećanje pripravnosti Oružanih snaga RH, napominju iz Ureda predsjednika

U cilju točnog informiranja javnosti te kako bi se spriječilo uznemiravanje građana Republike Hrvatske, Ured Predsjednika Republike smatra nužnim osvrnuti se na izjavu predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića koji je sinoć rekao kako je „Hrvatska vojska podigla stupanj pripravnosti od uobičajenog stanja“, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

"Prema Zakonu o obrani, stanje pripravnosti podrazumijeva mobilizacijske, organizacijske, sigurnosne i druge mjere i postupke koji su potrebni radi sprječavanja i uklanjanja opasnosti od napada na Republiku Hrvatsku i drugih opasnosti koje ugrožavaju suverenitet, neovisnost i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske, građana i imovine.

Predsjednik Republike u stalnom je kontaktu s vojnim vrhom Oružanih snaga RH i čelnicima sigurnosno obavještajnih agencija. Sadašnje stanje sigurnosti u Republici Hrvatskoj ne zahtijeva povećanje pripravnosti Oružanih snaga RH. Niti je Vlada RH predložila, niti je Predsjednik Republike naredio povećanu pripravnost Oružanih snaha Republike Hrvatske. Naime, prema Zakonu o obrani, pripravnost Oružanih snaga RH naređuje Predsjednik Republike na prijedlog Vlade RH."

Više o ruskoj invaziji na Ukrajinu čitajte OVDJE.

Video: Raketiranje Harkiva

Komentara 48

Avatar Mario1000
Mario1000
12:19 01.03.2022.

De dogovorite se nedo bog rata sa ovakvim predsjednistvom

UG
ugroženi
12:44 01.03.2022.

Neka izađe Hranj pred medije i neka kaže da li je borbena spremnost podignuta ili nije a nakon toga sankcije onome koji trkelja. Nema tu puno filozofije. Dosta je bilo tog specijalnog rata.

UG
ugroženi
12:55 01.03.2022.

Treba pod hitno uspostaviti prekid vatre a onda se može raspravljati o svemu. Na obje strane ginu ljudi koji za ove igre moći nisu krivi i koji na njih nikako ne mogu osobno utjecati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije