Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kadroviranje

Nisu valjali za HAC, pa su ih zaposlile Hrvatske vode

hrvatske vode
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
06.02.2014.
u 14:23

Narcizo Dalsaso smijenjen je s mjesta člana uprave, a Stjepan Klarić s mjesta direktora građenja

Dvojica smijenjenih šefova iz Hrvatskih autocesta vrlo brzo našla su poslove u drugoj državnoj tvrtki – Hrvatskim vodama. Narcizo Dalsaso, bivši član uprave HAC-a, i Stjepan Klarić, bivši direktor Sektora održavanja HAC-a, od prošle godine, naime, primaju plaću u HV-u.

Dalsaso je smijenjen iz uprave HAC-a u prosincu 2012. godine jer je resorni ministar pomorstva, prometa i infrastrukture bio nezadovoljan radom cijele uprave HAC-a i međusobnim sukobima njezinih članova.

Komadinin kadar

Dalsasa je u upravu HAC-a postavio pak Hajdašev prethodnik Zlatko Komadina, a do dolaska u tu državnu tvrtku radio je u tvrtki Ceste-Rijeka.

Klarić je pak postao direktor u HAC-u za vrijeme HDZ-ove vlasti, a kad je Kukuriku koalicija nakon pobjede na izborima u upravu HAC-a postavila svoje ljude, Klarić ne samo da je smijenjen s direktorske pozicije nego je dobio i otkaz. Tadašnji čelnici HAC-a, naime, bili su podnijeli kaznenu prijavu protiv Klarića i još dvojice njegovih kolega zbog navodnog lažnog zapošljavanja u HAC-u pa su im svoj trojici zbog toga dali i otkaze.

U Hrvatskim vodama kažu da su obojicu bivših šefova HAC-a zaposlili putem javnih natječaja. Tako navode da je Dalsaso zaposlen od 7. kolovoza 2013. na radnome mjestu voditelja Jedinice za provedbu Projekta zaštite od onečišćenja u priobalnim gradovima. Klarić pak, kažu u HV-u, na novom je radnome mjestu od 2. prosinca 2013. godine, i to kao samostalni inženjer u Službi logistike.

Stručne osobe

Obojica su ispunila uvjete određene u tim natječajima – i osnovne i posebne, što uključuje uvjet da nisu kazneno kažnjavani ni da se protiv njih vodi kazneni postupak. Dodatno, Stjepan Klarić ima i status hrvatskog branitelja. U oba slučaja riječ je o stručnim osobama s višegodišnjim radnim iskustvom – tvrde u Hrvatskim vodama.

Komentara 29

CE
cenzura
14:49 06.02.2014.

Bože mili, moželi se ovom javašluku stati na kraj!?

RT
rvat tuđmanovac
14:38 06.02.2014.

Oštro sankcioniranje uhljeba vrši premještanjem u najlikvidniju državnu firmu ??? Pa ti likovi u stvarnom svijetu ne bi mogli biti ni čistači cipela a u HR državi su dobroplaćeni nosači odijela s kravatom ...

BE
belimo
16:57 06.02.2014.

Nevjerojatna je brzina i sposobnost ovakvih uhljeba da se prebace sa jedne državne sise na drugu. Ako netko od njih i ode raditi u privatnu firmu to je opet povezano sa firmom u kojoj su se "proslavili". A ovakvi stručnjaci su nam državu i doveli u ovakovo stanje neovisno o tom koja ih je stranka imenovala...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije