Naslovnica Vijesti Hrvatska

HAC uručio otkaze Mlinareviću, Klariću i Vrsaljku

Mlinarević, Klarić i Vrsaljko otkaze su dobili zbog kaznene prijave koju je uprava HAC-a nedavno podnijela protiv njih zbog sumnje da su omogućili fiktivno zapošljavanje Josipa Pocrnića u toj tvrtki.
29. rujna 2012. u 19:27 3 komentara 947 prikaza
'14.12.2011., Zagreb - Svemir Vrsaljko , portret. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'

Radničko vijeće Hrvatskih autocesta dalo je u petak suglasnost upravi tog državnog poduzeća da otkaže ugovore petorici zaposlenika. Otkaze su dobili bivši član uprave i direktor održavanja i građenja Ivica Mlinarević, bivši direktor održavanja Stjepan Klarić, bivši savjetnik uprave za sigurnost Svemir Vrsaljko te radnici Mato Šarčević i Dražen Rendulić.

Mlinarević, Klarić i Vrsaljko otkaze su dobili zbog kaznene prijave koju je uprava HAC-a nedavno podnijela protiv njih zbog sumnje da su omogućili fiktivno zapošljavanje Josipa Pocrnića u toj tvrtki. Njih trojica su, prema nalazu unutarnje kontrole HAC-a, omogućili Pocrniću da se 2006. godine zaposli u HAC-u, no iako je formalno bio zaposlen na radnom mjestu vozača, unutarnja kontrola je utvrdila da nije dolazio na posao. I tako četiri godine. HAC osumnjičenike tereti da su time nanijeli štetu tvrtki u iznosu od 540 tisuća kuna, koliko iznose bruto plaće i naknade koje je Pocrnić dobivao od HAC-a od 2006. do 2010. godine dok je formalno bio zaposlen u toj tvrtki.

Mlinarević, Klarić i Vrsaljko su kadrovi HDZ-a u HAC-u i uz njih se vežu brojne afere. Nakon pobjede Kukuriku koalicije smijenjeni su sa svojih funkcija koje su obnašali za HDZ-ova upravljanja tom tvrtkom. Šarčević je pak dobio otkaz zbog, kako je obrazloženo, nedolaska na posao, a uz njega su se otprije vezale neke afere u HAC-u. Rendulić je ostao bez posla zbog teškog kršenja ugovora o radu. Uprava HAC-a već je prije nekoliko mjeseci smijenila 18 voditelja i zaposlenika ili im otkazala ugovore o radu.

>>Fantomski radnik: Bio na plaći u HAC-u, a nije dolazio raditi

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
 • Palooka:

  Ako zbog 500 tisuca u zatvor idu petorica, onda bi zbog onog sto se u HAC-u pokralo u zatvoru trebalo zavrsiti 2-3 milijuna ljudi.

 • -obrisani-:

  Zanimljivo koliko je HAC podmukli igrač! Od kako su povisili cijenu cestarine izbjegavam autoceste do maksimuma! Bio sam više puta ovaj mjesecu Zagrebu i zanimljivo je da oni koji dolaze iz smjera Varaždin ili Slavonski Brod imaju male šanse da ... prikaži još! izbjegnu autocestu prema Karlovcu jer treba ući na izlazu zapad sa zaobilaznice Zagreb prema centru i nakon kilometar i pol polukružno se okrenuti na semaforu da bi se moglo doćoi do Lučkog! Kako nekom nestašnom turistu ne bi poalo na pamet da ide starom cestom! Dok od riječke strane prije naplatnih kučica ima samo putokaz za Gornje Jelenje ali ne i Zagreb! Stvarno su podmukli igrači!

 • Avatar ljutatrava
  ljutatrava:

  poslije farbanja tunela,stupića ljevih- desnih,zemljišta ,raznih muljaža sa kooperantima..oni će dobiti otkaz radi "buljubašića"...a tko će konačno odgovarati za silne ukradene milijune..i kako će se vratiti u proračun-to je bitno kada se govori o hac-u a ne tko je "buljubašio"....to ... prikaži još! su svi radili i to nam je najmanja stavka...