Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvote

Ništa od ideje da se manje ljudi upisuje na humanističke studije

13.01.2015., Zagreb - Novouredjena zgrada Muzicke akademije pocela je s radom te su studenti i profesori sa svih lokacija u gradu napokon na jednom mijestu. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
13.03.2015.
u 15:30

Jedina dobra novost jest studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora za 50 studenata

Ove godine na Sveučilište u Zagrebu moći će se upisati 12.455 studenata. Od toga za redovne predviđena su 10.632 mjesta, 1425 za izvanredne studente te 398 mjesta za studente strane državljane, a ta se kvota odnosi na one koji će doći iz država koje nisu u Europskoj uniji. Ovogodišnja kvota za upis studenata vrlo je slična lanjskoj kada je upisan 12.401 student.

Novost je preddiplomski sveučilišni studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, zajednički studij Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu koji će se izvoditi u Šibeniku, a upisat će 50 studenata. Osigurano je 30 mjesta na preddiplomskom studij inženjerstva na engleskom jeziku, koji zajednički izvodi pet fakulteta. Unatoč svim pričama i najavama da treba smanjiti broj studenata na društvenim i humanističkim studijima, a povećati na tehničkim, medicinskim, biotehnološkim i prirodoslovno-matematičkima, stanje se ove godine nije promijenilo. Kada će, ne zna se.

>> 'Integriramo studij, a ne odustajemo od Bolonje'

Komentara 2

DU
Deleted user
17:47 13.03.2015.

neka se samo upisuju, poslije će se morati "doškolovati" za operiranje lopatom, i neka ne kažu da im nismo rekli. 90% ih se upisuje na "humanističke" studije jer se nadaju dobrom standardu bez rada i truda, a ne zato štošto imamo toliko humanista.

NE
Nepokolebljiv
18:26 13.03.2015.

Ztvoriti zavode i katedre koje proizvode zvanja za burzu nezaposlenih, otpustiti profesore proizvodace besperspektivnosti i problem je rjeso i ne samo jedan nego nekoliko nizvodno! Nece biti troska na Sveucilistu, nece biti troska na burzi i nece biti troska na socijali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije