Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drago Lipošćak:

'Nisam opremao kuću Marije Rohatinski'

'31.07.2011., Stella Maris, Umag - 22. ATP Studena Croatia Open, finalni mec izmedju Marina Cilica (CRO) i Alexandra Dolgopolova (UKR). Guverne Hrvatske narodne benke Zeljko Rohatinski sa suprugom Mar
Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'
1/3
24.04.2013.
u 08:32

Lipošćak: Karlovačka banka nije mi otpisala kredit. Štoviše, blokirala mi je račun, nije željela ni odgoditi otplatu

– Nisam opremao kuću Marije Rohatinski niti joj ispostavio ikakav račun. Karlovačka banka nije mi oprostila niti otpisala ikakav kredit – riječi su Drage Lipošćaka, vlasnika Stolarije Lipošćak. Dio je to reakcija karlovačkog obrtnika nakon što su se u javnosti pojavile informacije da istražitelji provjeravaju njegovo poslovanje vezano uz Karlovačku banku i bivšeg guvernera Željka Rohatinskog. Stolarija Lipošćak navodno je bila izvođač radova na kući Marije Rohatinski, koja je digla kredit u Kabi te ga je nakon kratkog vremena zatvorila jednokratnom uplatom 100.000 eura. Stolarija je pak fakture slala dijelom na banku, dok je drugi dio riješen kreditom Karlovačke banke, koji je nakon kratkog vremena Marija Šola otpisala i obrt oslobodila vraćanja novca. No, Lipošćak tvrdi da ništa od toga nije točno. Ističe da je razgovarao s istražiteljima USKOK-a, dao im izjavu, no siguran je da u njegovu poslovanju nema ništa sporno niti nezakonito.

– Radio sam za Karlovačku banku više poslova, većinu u vrijeme dok je predsjednica uprave bila Sanda Cvitešić. Nekoliko poslova, uglavnom manjih, obavio sam i tijekom proteklog vremena, a koliko se sjećam, posljednji veći posao imali smo 2010. Za sve sam radove ispostavljao račune i banka ih je plaćala. Sve se to može i provjeriti. Otpisivanja ili bilo kakvih drugih zakulisnih veza s obitelji Šola nije bilo. Uostalom, u vrijeme dok su oni vodili banku blokirali su mi račun, nisu mi željeli čak ni odgoditi otplatu – objasnio je Lipošćak. Lipošćaki su inače poznati karlovački obrtnici, a danas su u velikim teškoćama zbog krize. Glavnina je imovine, uključujući obiteljsku kuću i radionicu, pod hipotekom.

– Jedina veza s obitelji Rohatinski je to što sam prije puno godina radio neki minoran posao za guvernerova sina. Čini mi se da smo mu napravili jedan ormar. I to sam rekao USKOK-u pa i to slobodno mogu provjeriti – zaključuje Lipošćak.

>>DORH istražuje vezu Rohatinskog i Karlovačke banke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije