Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predrag Matić

'Nisam donio niti jednu odredbu protiv invalida Domovinskog rata'

Predrag Matić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
24.12.2014.
u 10:39

Ministru jako smeta stranačko manipuliranje braniteljima jer bi sve u vezi branitelja trebalo, kako navodi, biti depolitizirano

– Nisam dosad donio niti jednu odredbu protiv invalida Domovinskog rata. Osim smanjenja mirovine onima iznad 5000 kuna. No dolje su 100-postotni branitelji kojima nikakva prava nisu dirana niti će biti – komentirao je danas braniteljski prosvjed koji traje već 66 dana resorni ministar Predrag Matić u radioemisiji A sada Vlada na HRT 1.

Ministru jako smeta stranačko manipuliranje braniteljima jer bi sve u vezi branitelja trebalo, kako navodi, biti depolitizirano. Zadovoljan je svojim mandatom, ali više ''nema tog novca zbog kojeg bi se posvetio hrvatskim braniteljima'', navodi HRT.

– Stradalo mi je zdravlje, obitelj i to mi je hvala – istaknuo je Matić koji je razočaran ljudima koji su glavni u šatoru.

– To si isti oni koji su gotovo svakodnevno hodočastili u moj ured. Ovdje se radi o zaštiti hrvatskih institucija – ustvrdio je. Istaknuo je i da je zadovoljan onim što je učinio, a kao jednu od stavki naveo je i popis branitelja čija je objava, smatra, bila ''najčasniji potez koji je Hrvatska mogla napraviti''.

Na pitanje vezano uz ostavku Vlade Marića, objasnio je da on nije predsjednikov savjetnik, kako ga mnogi nazivaju, već je na čelu predsjedništva – tijela koje se sastoji od još 10-ak članova. Rekao je da je Marić koji je pet godina bio u savjetništvu i dao ostavku 4 dana prije izbora – mogao to učiniti i prije.

Najavio je i da će zakon o žrtvama Domovinskog rata bit gotov sljedeće godine te dodao da se zalaže da se braniteljima vrate dionice.

>>Predrag Matić odlikovao devet hrvatskih branitelja

>>'Dok je ove vlasti, neće biti nikakvog smanjivanja braniteljskih prava'
 

Komentara 99

JU
Juraszura
11:00 24.12.2014.

Hvalite me usta moja. Predraze Maticu da imas i malo casti, cestitosti i postenja vec bi odavno dao ostavku.Prestani kukakati i kmecati.

BU
Bulaba
10:57 24.12.2014.

Najbolje bi bilo da invalidi prodaju svoja kolica, štake i proteze i da sav novac uplate u Fond za zaštitu lika i djela i liječenje mobiliziranog dragovoljca Predraga Matića. Pazi ovo, njemu je stradalo zdravlje, valjda od prejakog grijanja u ministarstvu, ili od blagdanskog prežderavanja na domjencima, ili od uvlačenja Josipoviću i Nikoliću.

ST
stric5
11:11 24.12.2014.

...matiću....koliko si odredbi donio na dobrobit Hrvatski Branitelja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije