Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGLED I ČAST Draško Lambaša ponosan na stečaj Remonta

‘Nisam dobio 100.000 eura naknade iako sam ih svojim poslom zaslužio’

18.11.2008.
u 15:02

ŠIBENIK – Ponosan sam na provedeni stečaj u Remontnom brodogradilištu Šibenik. Gotovo sve nekretnine poduzeća bile su izuzete proglašenjem pomorskoga dobra, oduzeta je koncesija, a na svu pokretnu imovinu založno je pravo imala Jadranska banka. Uspio sam sačuvati posao za 228 radnika, a 119 radnika dobilo je otpremnine – rekao je stečajni upravitelj RBŠ-a Draško Lambaša. Njegovi bivši radnici prozvali su ga što je sebi isplatio gotovo 100.000 eura naknade, a za njih 657 u stečaju nije naplatio 5,5 milijuna kuna jubilarnih nagrada, regresa, prijevoznih troškova i plaća.

– Nisam dobio 100.000 eura, iako sam ih za obavljeni posao zaslužio – kaže Lambaša. Napominje kako je njegovu naknadu odredio sud ograničivši je na 300.000 kuna neto, ili malo više od 600.000 kuna bruto.

On i dalje uime RBŠ-a vodi nekoliko parnica kojima potražuje nekoliko desetaka milijuna kuna, i to, naglašava, bez naknade dok se parnice ne dobiju i naplate potraživanja.

– Ovisno i ishodu parnica koje se vode u korist i protiv RBŠ-a moguće su i naknadne isplate, ali bivšim radnicima treba biti jasno da su njihove tražbine u istom isplatnom razredu kao i tražbine HZZO-a i HZMO-a – rekao je Lambaša.

Naglašava kako je proveo posve čist i jedan od najboljih stečajeva u državi. (H. P.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije