Naslovnica Vijesti Crna kronika

Nina Badrić: HDZ mi je nastupe platio preko Hrvatskog dragovoljca

Upitana da objasni zar joj nije bilo neobično što pjeva za HDZ, a faktura i plaćanju idu preko Hrvatskog dragovoljca, Nina Badrić je kazala: "Ne, za mene je to bio poslovni aranžman kao i svaki drugi."
12. veljače 2013. u 10:37 35 komentara 34 prikaza
Nina Badrić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Pjevačica Nina Badrić danas je kao svjedok obrane svjedočila na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja za aferu Fimi Medija.

Iskazivala je kako ju je HDZ angažirao u predizbornoj kampanji 2007. godine, zajedno sa još 15-ak pjevača, među kojima su bili Mladen Bodalec, Ivana Vanna Vrdoljak, Ivana Banfić, Mate Mišo Kovač, Miroslav Škoro i drugi

Kako je kazala, prvi kontakt imala je s Franjom Arapovićem, bivšim košarkaškim reprezentativcem i saborskim zastupnikom HDZ-a, koji joj je dogovorio sastanak u Vladi s Biancom Matković.

Faktura isporučena Hrvatskom dragovoljcu

– Kada smo Franjo Arapović i ja došli na sastanak kod Biance Matković, dogovorili smo se o tome o kolikom broju nastupa je riječ, hoće li se pjevati uživo, koliko pjesama se treba pjevati i tome slično. Dogovorena je i cijena moga honorara, riječ je od 10 tisuća eura za 10 nastupa – kazala je Nina Badrić.

Rekla je da je taj honorar njoj uredno plaćen preko fakture te da ju je platio HDZ. Osim tih nastupa, kako je kazala, tijekom te izborne kampanje dogovorila je još dva samostalna nastupa. Cijena za to bila je 5 tisuća eura, dogovoreno je s Mladenom Barišićem u Carini, također je plaćeno preko fakture koja je isporučena Hrvatskom dragovoljcu.

Upitana da objasni zar joj nije bilo neobično što pjeva za HDZ, a faktura i plaćanju idu preko Hrvatskog dragovoljca, Nina Badrić je kazala: "Ne, za mene je to bio poslovni angažman kao i svaki drugi. Sve je plaćeno preko računa, a ja sam na taj iznos državi platila i PDV".

Dužnosnici morali dati tri posto svoje plaće

Prije Nine Badrić danas je na županijskom sudu svjedočio bivši predsjednik Mladeži HDZ-a Mislav Banek koji je kazao da nije čuo za crne fondove te da su sva plaćanja, barem u Mladeži, išla preko računa.  Bivši predsjednik Mladeži HDZ-a je u svom svjedočenju kazao da je jedan od načina financiranja stranke bio i taj da je svaki dužnosnik morao dati tri posto od svoje plaće. Izjavio je i da je Fimi Medija radila nekoliko projekata za Mladež HDZ-a, ali da je on s određenim projektima išao tadašnjem glavnom tajniku stranke Ivanu Jarnjaku, koji ih je odobravao.

Jučer je na suđenju svjedočio bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac koji je kazao da "dok je on bio tamo, nije se pričalo o crnim fondovima" te da mu nije poznato da se "nešto plaćalo mimo računa". Bivši ministar i član Predsjedništva HDZ-a nije mnogo znao reći o financijama stranke.

>>Primorac nije čuo za fondove, a Miše niječe sve rečeno u USKOK-u

>>Prijatelji stari, gdje ste? Jesu li se odrekli Sanadera ili se boje

Maistra
PROMO
Razvoj karijere u najboljim hrvatskim hotelima

A1 izdvaja za Vas

  • balic:

    Cudo jedno ,od svih svjedoka ni jedan nije znao za crni fond.... nece ni ona, a mozda nezna ni da je novac od njih dobila...

  • ja sam gladan:

    Je, pa kaj? Nina je popevala za HDZ i uredno je to naplatila, kao dobra umjetnica! Bare je pjevao za SDP i uredno je dobio par ***va. Svako plaća onim kaj ima!

  • Sonja Daisy:

    naravno da nije ništa znala, nikad nije čula ni za račune, ni za banke, ni za porez ... zašto zovu takve svjedoke, zar ne postoji nitko tko je znao da crni fond ne postoji? bezvezno gubljenje vremena i trošenje novaca