Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera fimi media

Prijatelji stari, gdje ste? Jesu li se odrekli Sanadera ili se boje

sanader
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/4
08.02.2013.
u 10:48

Vjerni trojac: 
Jerko Rošin, Luka Bebić i Mario Zubović ostali su mu prijatelji.

Bivšem premijeru Ivi Sanaderu najodaniji su prijatelji ostali Jerko Rošin, Luka Bebić i Mario Zubović, što je bilo očito i nakon svjedočenja neki dan u aferi Fimi media. Iako ga ne posjećuju u zatvoru, nisu ga se odrekli.

"Sanaderova ekipa"

– Kako ću mu ići u zatvor kada i ja svjedočim. Nije mi nitko zabranio da ga posjećujem, ali kako bi to izgledalo – odgovorio nam je jučer Rošin. On tvrdi da se Sanadera nije odrekao, ne zbog njega, nego zbog sebe jer je on takav čovjek.

– Uzdam se u Boga da sud radi pošteno – poručio je Rošin, koji nije u kontaktu ni s Mirjanom Sanader jer je on u Splitu, a ona u Zagrebu. Sa Zubovićem i Bebićem Rošin kaže da su čuje, ali iz te "Sanaderove ekipe" odmetnuo se, izgleda, Petar Selem.

– Imao je nedavno promociju knjige, ali nije me zvao. Ne odričem se ja ni njega – ironičan je Rošin. U splitskom HDZ-u, Sanaderovu rodnu gradu, svi se uvelike ograđuju od svoga nekadašnjeg šefa, nitko se ne smatra njegovim prijateljem ni prije ni sada. Bar ne javno. Primjerice, bivši gradonačelnik Ivan Kuret, kojega je nedavno na sjednici Gradskog vijeća Luka Podrug nazvao prijateljem Ive Sanadera, kaže nam da nikada nisu bili prijatelji.

– Mi ni generacijski ne pripadamo. U životu imam samo nekoliko prijatelja, a sa Sanaderom sam imao drukčiji odnos. No, ništa ružno o njemu ne mogu reći. Ništa loše nisam doživio iz suradnje s njim, ali nismo bili prijatelji. Naši su kontakti bili vezani samo uz dobrobit Splita – kaže Kuret. Juroslav Buljubašić jedan je od poznatijih prijatelja Ive Sanadera, često su zajedno pili kavu u kavani "Semafor", ali splitski poduzetnik, kojega šira javnost poznaje po rezervaciji leta u svemir, jučer je bio prezaposlen pa ga nismo imali priliku pitati jesu li još prijatelji. Prijatelj s optuženim premijerom bio je i Petar Selem. Družili su se još iz zajedničkih kazališnih dana, kada je Sanader bio intendant splitskog HNK. Danas je za njega prijateljstvo sa Sanaderom, kako je jednom prilikom sam izjavio, bolna tema o kojoj ne želi razgovarati.

Ne želi mu uzimati vrijeme

Luka Bebić, bivši šef Sabora, jučer nije bio dostupan, ali nedavno je rekao da je sa Sanaderom i dalje prijatelj i da bi ga rado posjetio u zatvoru, ali ne želi mu oduzimati vrijeme jer se mora pripremati za brojna suđenja. Bianca Matković, nekadašnja Sanaderova najodanija suradnica, poznata kao njegova "žena zmaj", odbila je komentirati je li i dalje sa Sanaderom u prijateljskim odnosima. Dostupan nije bio ni Ratko Maček kojemu se pak sprema izbacivanje iz varaždinskog HDZ-a jer je kao akter Fimi medije "naštetio ugledu stranke".

>>Rošin: Bio sam čovjek od povjerenja. Dvorski arhitekt!

Ključne riječi

Komentara 23

MI
mica1111
10:59 08.02.2013.

...eto kao je to u životu...zato ja svoju djecu uvijek učim da se sam rodiš i sam umreš...a prijatelja istinskih je malo...većinom su to interesna prijateljstva... ...nisam nikakav prijatelj sa Sanaderom,ali bih ga posjetila...

CV
crna vrana
10:59 08.02.2013.

Pogledajte fotku, na kojoj nije bitan Sanader neko svaki optuženik , kao takav. Nije mi jasno tko određuje pravila uređenja interijera sudnica. Suci , tužitelji i odvjetnici uredno sjede za stolom, na kojem drže svoje spise i vodu, dok optuženika posade na stolac tako da spise mora držati na koljenima , a vodu na podu. Mogli bi ga tako ostaviti da za vrijeme postupka i stoji, zar ne !? Što je svrha takvog pristupa optuženiku? Poniziti ga i u elementarnom pravu na nekakv komad daske na koji bi mogao staviti svoje stvari. To je također relikt komunističkog mentaliteta, koji optuženika unaprijed proglašava krivim, pa ga na suđenju valja poniziti , štoli !?

MI
mica1111
11:03 08.02.2013.

...i ne samo to...bila sam u jednom kaznenom predmetu ( benignom ) u kojem mi je sutkinja ko malom djetetu stalno govorila ...ustanite...pa sjednite...meni odrasloj ženi sa fakultetom obraćala mi se kao školskom djetetu... ...više prava imaju školska djeca nego optuženici...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije