Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srbija

Nikolićev lapsus ili nepoznavanje povijesti?

Tomislav Nikolić portal (1)
Reuters/Pixsell
10.05.2013.
u 12:49

Ako ste vi mogli svladati vojsku Hitlerove Njemačke, možemo i mi osigurati bolji život onima za čiju slobodu ste dali život, upisao je Nikolić u spomen-knjigu kod Spomenika neznanom junaku , ali je 'zaboravio' da je spomenik podignut 1938.

Mediji u Srbiji pišu, uglavnom u šaljivom tonu, o lapsusu koji s dogodio srpskom predsjedniku Tomislavu Nikoliću kada se upisao u knjigu dojmova na Spomeniku neznanom junaku na Avali kraj Beograda. No, neki mediji dvoje je li to lapsus ili nepoznavanje povijesti pa se šale kako je Nikolić \"eskivirao\" s nastave kada su učili tu lekciju.

- Ako ste vi mogli svladati beskrupuloznu vojsku Hitlerove Njemačke, možemo i mi osigurati bolji život onima za čiju slobodu ste dali život - upisao je Nikolić u spomen-knjigu, ali je \"zaboravio\" da je spomenik podignut 1938., dakle, prije nego je \"vojska Hitlerove Njemačke\" krenula u porobljavanje Europe. Spomenik neznanom junaku je izradio Ivan Meštrović. Povjesničari objašnjavaju kako je spomenik podignut \"za prošle i buduće neznane junake\" a do Nikolićeve pogreške je došlo, vjerojatno stoga što državna izaslanstva polažu vijence na spomenik povodom nekih važnih događaja iz drugog svjetskog rata pa je Nikolić bio uvjeren da je spomenik Neznanom junaku podignut junacima iz Drugog svjetskog rata.

>> Nikolić i vladika posvadili su se zbog Srebrenice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije