Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije

'Nikolićev govor poluistina i propagande bilo je mučno slušati'

'Serbia\'s President Tomislav Nikolic addresses the 67th UN General Assembly at the United Nations headquarters in New York, September 25, 2012. AFP PHOTO/Emmanuel DUNAND'
'EMMANUEL DUNAND'
11.04.2013.
u 21:24

Sandra Orlović drži kako je Nikoliću govor pisao savjetnik Oliver Antić koji se hvali da se susreo u Haagu s Ratkom Mladićem a to je "veliko licemjerje, koje prelazi u predstavu koja je degutantna''

- Bilo je mučno slušati njegovo izlaganje. Pretpostavljam da je bilo najmučnije za žrtve. Ono je bilo mješavina poluistina i propagande. Podsjet ću da je Nikolić u jednom trenutku rekao da je Srbija s iskrenom željom surađivala s Haaškim tribunalom. Čak i onima koji su veliki protivnici Haaga jasno je kako to nije točno. Predsjednik Nikolić je koristio govor koji ne pripada 21. stoljeću. Ljudska prava je nazivao takozvanim ljudskim pravima i to u središtu institucije čija su ta prava osnovna vrijednost. Velika šteta je nanesena našem društvu i pokušajima nekih drugih političara da Srbija istupi iz razdoblja marginalizacije na svjetskoj sceni - rekla je Sandra Orlović, ravnateljica Fonda za humanitarno pravo komentirajući izlaganje srpskog predsjednika Tomislava Nikolića za govornicom UN na raspravi o Haaškom tribunalu, donosi beogradski Danas.

Ona je dodala kako je sudjelovanje na raspravi bilo uvjetovano pozivom organizatora, predsjednika Glavne skupštine Vuka Jeremića , \"to je razlog zašto FHP nije sudjelovao u raspravi\". Sandra Orlović drži kako od Nikolićeva govora \"koristi nisu imale ni srpske žrtve iako smo čuli mnogo pozivanja na njih\".

- Ta privrženost srpskim žrtvama dolazi na dnevni red kada je potrebno, da tako kažem, oprati svoju biografiju ili legitimizirati neke ranije ideologije koje pripadaju prošlosti. Jasno je svima, i to se može vidjeti prema komentarima u mnogim medijima, da je ovo potez koji nije nikako trebao našoj državi - rekla je ravnateljica FHP-a dodajući kako je to \"poruka onim nacionalističkim dijelovima društva, koji se opiru europskim integracijama, kako ta ideologija još u Srbiji nije zamrla i zapravo je još jaka\". Dodala je, očito aludirajući na Nikolića, da ne mogu govoriti o pomirenju i pozivati se na pomirenje \"ljudi koji imaju tako kompromitiranu ratnu prošlost i koji o pomirenju govore tako što polaze od negiranja zločina, brige za optužene i one koji su počinili najteže zločine\".

Sandra Orlović drži kako je Nikoliću govor pisao savjetnik Oliver Antić koji se hvali da se susreo u Haagu s Ratkom Mladićem a to je \"veliko licemjerje, koje prelazi u predstavu koja je degutantna\".

>>Čedo Jovanović: Nikolićev govor u UN svađalački i štetan za Srbiju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije