Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARBITRAŽA

Ruski ministar Slovencima: 'Ne prekidajte bilateralni dijalog'

arbitraža
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
30.07.2017.
u 22:15

Na Vršiču je obilježena obljetnica pogibije ruskih vojnika u vrijeme Prvog svjetsko rata, na današnjem slovenskom tlu, što se niz godina obilježava kao manifestacija slovensko-ruskog prijateljstva.

Ruski ministar za telekomunikacije i masovne medije Nikolaj Nikiforov izjavio je u nedjelju tijekom posjeta Sloveniji da arbitražnu presudu o granici Slovenije s Hrvatskom treba implementirati, ali da Ljubljani ne savjetuje da prekine bilateralni dijalog o otvorenim pitanjima koji su nedavno započela dvojica premijera.

"Odluku međunarodne arbitraže o granici između Slovenije i Hrvatske treba primijeniti jer se radi o uvažavanju međunarodnog prava i temelji se na zakonitoj osnovi", kazao je Nikiforov za Slovensku televiziju, prigodom posjeta gorskom prijelazu Vršič.

Nikiforov je također rekao da se Ruska Federacija "uvijek zauzima za dosljedno uvažavanje međunarodnog prava".

Prema riječima ruskog ministra, u slučaju dvostranog spora je najvažnije da obje strane o njemu  otvoreno i iskreno razgovaraju.

"Zato Sloveniji savjetujem da nipošto ne prekida bilateralne razgovore", naglasio je.

Na Vršiču je obilježena obljetnica pogibije ruskih vojnika u vrijeme Prvog svjetsko rata, na današnjem slovenskom tlu, što se niz godina obilježava kao manifestacija slovensko-ruskog prijateljstva.

Nikiforov je s ruske strane predsjednik rusko-slovenske međudržavne komisije za gospodarsku i kulturnu suradnju, a supredsjedatelj sa slovenske strane je ministar vanjskih poslova Karl Erjavec koji je također prisustvovao komemoraciji na Vršiču.

Komentara 64

PP
pp
22:49 30.07.2017.

LOL. Iliti na hrvatskom valjam se po podu od smijeha. Međunarodni odnosi, međunarodno pravo je jedan veliki smjehotres. Zapravo licemjerje, laži, moć, utjecaj, interesi zapakirano u nekakav šareni omot. Pa Slovenci podloge francuskog i njemačkog suca pa su Francuska k Njemačka na braniku "međunarodnog prava" kao i Rusija koja ima bolje odnose sa Slovenijom nego sa Hrvatskom. S druge strane Amerika drži Hrvatsku za pouzdanog partnera na ovom prostoru pa je na strani bilateralnog rješavanja pitanja kao i Engleska i Poljska s kojom imamo zajedno ne inicijative. Sve bi moglo biti i potpuno drugačije da su karte drugačije. Jedna velika tragikomedija. Sve te međunarodne institucije, i međunarodni pravo i EU je jedno veliko sr@nje. Fućkaš ti to. Očita prevara i mito, a oni trube o poštovanju "međunarodnog prava". Dajte rađe šutite i ne sramotite se.

Avatar 123456
123456
22:29 30.07.2017.

A po kakvom to "međunarodnom pravu" je dozvoljeno podmititi suce? Ako je to po tom pravu onda ja hebem to pravo!

CR
crocro
23:04 30.07.2017.

Da, Hrvatska je oduvijek na strani međunarodnog prava i bila bi spremna za primjenu donešene arbitražne odluke, da slovenija nije uhvaćena u činu kršenja međunarodnog prava, čime je kontaminirala arbitražni proces, što je rezultiralo donošenjem odluke Hrvatskoga Sabora o istupanju iz arbitražnog procesa. To je činjenica koja upravo dokazuje da Hrvatska nije a niti krši međunarodno pravo već ga je kršila slovenija. I upravo zbog ovoga neviđenoga skandala do tada u povijesti arbitražnih procesa, Hrvatsku nnitko ne smije natjerati da prihvati skandaloznu odluku suda koja se uopće ne temelji na međunarodnom pravu. A zbog čega je Hrvatska ta koju se pritišće a nikakva kritika sloveniji koja je uzročnik kontaminiranja procesa, to je pitanje svih pitanja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije