Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZGRANIČENJE

Ruski diplomat iz Ljubljane ipak podržao Sloveniju u arbitraži

Savudrijska vala
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/6
27.07.2017.
u 19:41

Slovenija i Hrvatska trebaju nastaviti dijalog, ali postoji i presuda koju vjerojatno treba poštovati, kazao je veleposlanik

Rusija se do sada držala vrlo suzdržano oko arbitraže između Slovenije i Hrvatske te nije iznosila svoj stav o arbitražnoj odluci, čak ni na novinarska pitanja. No to se promijenilo kada je ruski veleposlanik u Ljubljani Doku Zavgajev u razgovoru za agenciju STA kazao kako Slovenija i Hrvatska trebaju nastaviti dijalog o prijepornim pitanjima, ali da postoji i arbitražna presuda koju “vjerojatno treba poštovati”.


Jučer iz ruskog veleposlanstva u Ljubljani, kao ni iz veleposlanstva u Zagrebu nismo dobili odgovor je li riječ o službenom stavu Rusije. Također, iz veleposlanstva u Ljubljani nisu nam odgovorili na pitanje kada će Rusija ispuniti obveze iz odluke Stalnog arbitražnog suda u Den Haagu, istog onog u okviru kojeg je vođena arbitraža između Slovenije i Hrvatske.

Naime, taj je sud odlučio da je Rusija prekršila međunarodno pravo kada je zaplijenila brod Greenpeacea Arctic Sunrise koji je plovio pod zastavom Nizozemske tijekom prosvjeda protiv ruske naftne platforme na Arktiku te naredio plaćanje odštete. No Rusija je nije platila do dan-danas ustvrdivši da sud nije nadležan za taj slučaj, ali i da presuda ohrabruje nasilne prosvjede na moru.

Komentara 34

KO
koraknaprijed
19:48 27.07.2017.

Rusi su podržavli i Miloševića,ostalo je prošlost.

GU
Gustirna
22:01 27.07.2017.

Zasto nebi ruski diplomat kada moze ids i jakovcic....

BU
Budak
21:20 27.07.2017.

Razlog tome je sto Slovenci imaju Melaniju a mi Mrak (Sa)Taritas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije