Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezavisni vijećnik

Nikola Kajkić o slučaju Dekanić: Božinović je rekao unutarnjoj kontroli da ne pronađe ništa

Župan Damir Dekanić i troje policijskih službenika privedeni su na ispitivanje na Županijski sud u Osijeku
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/9
17.03.2023.
u 13:38

Nezavisni vijećnik iz Skupštine Vukovarsko–srijemske županije Nikola Kajkić podsjetio je kako je Damir Dekanić 2019. godine pod utjecajem alkohola izazvao nesreću kada je udario u automobil u kojem su bile časne sestre

O slučaju privođenja i uhićenja župana Vukovarsko–srijemske županije Damira Dekanića danas je na konferenciji za novinare govorio i nezavisni vijećnik iz Skupštine Vukovarsko–srijemske županije Nikola Kajkić koji je rekao kako će iznijeti dokaze da se namjerno odugovlačilo s istragom kao i da se cijeli događaj pokušao zataškati. - Tijekom trajanja istrage su se događale čudne stvari. Neobično je da je sve to trajalo godinu dana. Od strane meni nepoznatih policajaca i građana su mi dostavljani dokumenti o tome što se zapravo dogodilo. Na policiju se pokušalo utjecati da se slučaj zataška – rekao je Kajkić.

Podsjetio je kako je Dekanić 2019. godine pod utjecajem alkohola izazvao nesreću kada je udario u automobil u kojem su bile časne sestre. Rekao je i kako je rasprava o pritvoru za Dekanića i ostale trajala čak šest sati. Prema njegovim riječima zbog slučaja u noći 16./17. travanj 2022. godine, kada je službeno vozilo županije udarilo u parkirano vozilo, a onda i u ogradu kuće u Cerni, u PU vukovarsko–srijemsku je poslana unutarnja kontrola. Prema njegovim riječima zaključak je bio neka ovo ostane unutar kuće, a unutarnja kontrola je utvrdila kako nije bilo nepravilnosti u postupanju policije.

VIDEO Uhićen vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, troje policajaca i dva civila

- Međutim, građani su u međuvremenu više puta poslali razne dokumente. Uskok je sve to zaprimio i očigledno procesuirao. I sam sam 2. svibnja dobio na e-mail pismo policajca koje je poslano i Uskoku u kojemu je 70 posto onoga što je jučer objavio i Uskok. Na stranici 2. piše da je suvozač testiran na alkohol, što se inače ne radi. Policija nije upisala niti jednog svjedoka iako ih je bilo šest do osam. Piše i da je prema dojavi anonimnih policajaca za kojeg je poznato da za načelnike i šefove rješava prljave stvari. Nakon par minuta je policija razgovarala s Dekanićem, dalje od drugih ljudi i nakon toga su otišli – rekao je Kajkić.

Dalje dodaje kako je tada navodno Dekanić rekao da ništa ne pišu i da će on nadoknaditi štetu iako su vidjeli da se radi o službenom vozilu. Međutim, patrola se vratila napraviti očevid jer, kako je rekao Kajkić, i građani su vidjeli nesreću, a i pozivi prema službi 112 se snimaju.  

- To vam je sprega politike i policije. Božinović je rekao unutarnjoj kontroli da ne nađe ništa. Vođa očevidne ekipe je znao da je Dekanić alkotestiran kao vozač, ali očito je dobio upute pije dolaska – tvrdi Kajkić.

Kazao je i da je nekoliko dana kasnije Općinsko državno odvjetništvo naredilo očevid prometne nesreće te da se dostave izvješća. Po riječima Kajkića tada su rađeni i ispisi poziva nekoliko brojeva kada je utvrđeno da je Dekanić više puta zvao načelnika PU i da su pozivi trajali nekoliko minuta.

- Načelnik PU je naredio da se obustave izvidi u tom predmetu, što su i učinili, ali je netko očito dojavio DORH-u i Uskoku. Policajci koji su uhićeni su radili svoj posao, a netko im je rekao što da rade. Po meni puno veću odgovornost snosi onaj tko im je to naredio, ne umanjujući njihovu odgovornost – istakao je Kajkić.

VIDEO Milanović o Dekaniću: "Napiješ se, divljaš, strefiš auto s časnim sestrama i krivotvoriš izvješće"

Komentara 2

DU
Deleted user
15:01 17.03.2023.

policija uvečer organizira kriminal koji će ujutro progoniti pa opet uvečer organizira kriminal i tako unedogled dok god će društvo biti dvolično i dok će trpiti dvoličnost oko sebe. vjerujući da nema istine osobito cjelovite istine i da je nije moguće utvrditi.

KL
Klarica
14:31 17.03.2023.

Ako to kaže Kajkić ja mu vjerujem. Kajkić se vjerovatno ušuljao u Božinovićevu sobu i negdje sakriven ispod stola ili u ormaru čuo kako Ɓožinović izdaje naredbu unutarnjoj kontroli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije