Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA VRSTA TURIZMA?

Nijemac otišao u Poljsku da kupi jeftiniji dizel, pa onda požalio kao nikad u životu

Cijene goriva znatno rastu, spremnik benzina skuplji za 13 kuna, dizel gotovo za 20
Robert Anic/PIXSELL
04.02.2022.
u 14:42

Policijski službenici pronašli su na na stražnjem dijelu kamiona osam metalnih bačvi, svaka kapaciteta 200 litara.

Cijene energetika ne vesele ovih dana nikoga, ali vijest o tome da su u Poljskoj snižene cijene benzina i dizela od 1. veljače potaknuo je vlasnika tvrtke iz Tiringije da istoga dana svojim kamionom krene na dugo putovanje do Bogatynije u Poljskoj kako bi se opskrbio jeftinim dizelom.

Vjerojatno nije očekivao da će se dogoditi ono što se na kraju i dogodilo.

Prvo ga je po povratku u Njemačku zaustavila savezna policija, koja je o tome odgovorno obavijestila lokalne carinske organe, javlja Fenix-magazine.

Policijski službenici pronašli su na na stražnjem dijelu kamiona osam metalnih bačvi, svaka kapaciteta 200 litara. Sve bačve bile su punjene dizelom. Poduzetan Nijemac dobio je na licu mjesta oko 750 eura kazne, te je protiv njega pokrenut kazneni porezni postupak.

Ali to nije sve.

Budući da je očito prekršen i pravilnik o prijevozu opasnih tvari, carina je obavijestila nadležnu prometnu policiju. Oni su mu pak naplatili kaznu od oko 1.500 eura za kršenje propisa o opasnim teretima. Inače, u Njemačkoj je litra benzina oko 1.7 eura a u Poljskoj je 1.27 eura.

> POGLEDAJTE EMISIJU IZ STUDIJA Hrvat koji je citatom Miloševića ponizio bošnjačke političare: Tko je ovdje lud da opet ide u rat? Stanje u BiH je bolje nego u nadrealistima 

Komentara 25

FD
fd45455ibo
21:37 04.02.2022.

Ispravno je "Nijemac otišao u Poljsku kupiti jeftiniji dizel"

BR
Brkovi
14:52 04.02.2022.

I hrvatska bi imala naj jeftinije gorivo da nema naših korumpiranih oligarha u vladi koji odlaze u brisel pitati za svoje mišljenje

NN
nista_ne_znam
14:54 04.02.2022.

Ajde dajte, stavili ste naslov kao da su ga kaznili jer je natočio 20 litara diesela u Golfa. I neka su ga kaznili, ajde da sad svi navlače bačve goriva preko granice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije