Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazloženje suda:

'Nije to kleveta nego dopuštena oštra kritika predsjednika Hrvatske'

mesic
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/3
29.10.2013.
u 13:40

Bjelovarski Županijski sud potvrdio je presudu suca Zorislava Kaleba kojom je Darko Petričić oslobođen za klevetu Stjepana Mesića

Bivši predsjednik Stjepan Mesić i pravomoćno je izgubio proces protiv publicista Darka Petričića, kojeg je tužio za klevetu jer ga je 2009. javno prozvao da ga je u prvoj kampanji financirao albanski lobi te da je jedan od tri-četiri najbogatija čovjeka u RH. Bjelovarski Županijski sud potvrdio je presudu zagrebačkog općinskog suca Zorislava Kaleba, koji je lani obrazložio da financiranje predsjedničke kampanje 2000. prema izvješću, dostavljenom sudu, nije dovoljno jasno i iz njega se ne može zaključiti tko su bili financijeri. Bjelovarski je sud naveo da Petričić nije imao za cilj klevetati osobno Mesića.

– Riječ je o dopuštenoj oštroj kritici institucije predsjednika i dijela života Mesića koji se odnosi na obnašanje dužnosti predsjednika RH. Svaka osoba koja djeluje u javnom životu podložna je oštroj kritici i od nje se zahtijeva znatno povišen prag tolerancije na kritiku, a osobito se očekuje povećan prag tolerancije predsjednika na kritiku u vezi s njegovom funkcijom – obrazložio je predsjednik sudskog vijeća Mladen Piškorec. Prošle je godine sudac Kaleb naveo da je Mesić nakon završetka mandata kupio dva stana na ime žene, a nije jasno utvrđen izvor financiranja, niti osobe koje su mu posudile novac pa za sud teza da je Mesić jedan od bogatijih nije kleveta, nego je u očima Petričića izgledao kao bogata osoba. (dij)

Bjelovarski Županijski sud potvrdio je presudu suca Zorislava Kaleba kojom je Darko Petričić oslobođen za klevetu Stjepana Mesića.

>>Mesić izgubio spor, politolog Petričić nije ga oklevetao

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije