Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nije slučajno da je Todorić prozvao Crnjca

Todorić je uz Crnjca spomenuo i Vladimira Bošnjaka, kojeg je Crnjac lani doveo u Agrokor, a obojica su nekada radili u investicijskoj kući Caib
26. rujna 2017. u 07:00 3 komentara 3983 prikaza
Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Ivica Todorić i dalje je aktivan na blogu i želi privući što je moguće više pozornosti do petka kada će se održati sjednica privremenog vjerovničkog vijeća i objaviti revizorsko izvješće za prošlu godinu.

Iva Balent Slučaj Agrokor Gdje je i što radi obitelj Todorić: Ante u Beču, Iva Balent uz oca

Kako smo već pisali, prvi su nalazi pokazali da su obveze oko 40 milijardi kuna, a vrijednost imovine oko 23 milijarde kuna. Povlaštene informacije Za sada, sve što je objavio Todorić, nije novost, sve dok ne pokaže dokaze. Posebno ne ona na koju cilja, a to je prisila na potpisivanje lex Agrokor ili udruženo djelovanje u cilju preuzimanja Agrokora određenih interesnih skupina. Jedino što donekle djeluje zanimljivo jesu prozvane osobe koje nisu dio Vlade i izvanredne uprave, nego su iz redova dobavljača ili bivših zaposlenika Agrokora, a čime i Todorić pokazuje koliko se osjeća povrijeđenim zbog osjećaja da su ga nekada najbliži suradnici iznevjerili.

Primjerice, nije slučajno u objavi od nedjelje spomenuo svog glavnog financijaša i obiteljskog prijatelja Ivana Crnjca. Kao što je Večernji list već pisao prije dva mjeseca, Crnjac, koji se na početku prozivao kao najodgovorniji, jer je brinuo o financijama, na kraju nije angažirao odvjetnika, pa se odmah pretpostavilo da je on osoba, uz još neke bivše direktore Agrokora, koji će reći u istrazi više podataka o radu bivše uprave.

Todorić je uz Crnjca spomenuo i Vladimira Bošnjaka, kojeg je Crnjac lani doveo u Agrokor, a obojica su nekada radili u investicijskoj kući Caib, gdje je uostalom nekada radio i izvanredni povjerenik Ante Ramljak. U ponedjeljak se Todorić na blogu osvrnuo na kršenje nekoliko zakona – Zakona o sprečavanju sukoba interesa, Zakona o javnoj nabavi, Zakona o pravu na pristup informacijama i Zakona o tržištu kapitala.

Andrej Plenković CROBAROMETAR HDZ-u nalošiji rejting u 12 mjeseci

I opet se Todorić usmjerava na potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić pa se tako pita, tj. njegovi odvjetnici, je li ministrica Dalić pri izradi i donošenju lex Agrokor bila u sukobu interesa zato što je, kako kaže, u obavljanju javne dužnosti povrijedila načelo nepristranosti te je svoj privatni interes i privatni interes osoba s kojima je povezana stavila iznad javnog interesa. Pita se i je li zatražila mišljenje o angažmanu vanjskih savjetnika čime nije otklonila sumnju u postojanje sukoba interesa, da je pogodovala sebi i svojim savjetnicima koristeći povlaštene informacije, te poziva i Hanfu da utvrdi je li bilo zloporabe tržišta pri trgovanju dionicama društava iz Agrokora koristeći te informacije...

Prema našim saznanjima, Hanfa je već bila u nadzoru prozvane investicijske kuće InterCapital i nije nađeno ništa. Očuvanje stabilnosti O tim se temama puno govorilo, no tada je Martina Dalić rekla da je zadaća Vlade, među ostalim, i očuvanje stabilnosti domaćeg gospodarstva. Trenutačno ministrica Dalić ne želi komentirati objave I. Todorića jer, kako je rekla u petak, tim objavama ne bi trebalo davati na važnosti. Svoje je stajalište s premijerom Plenkovićem iznijela dan kasnije podsjetivši u kakvoj je situaciji Agrokor bio i kakva je prijetnja bila gospodarstvu dajući tako opet do znanja da je spašavanje Agrokora donošenjem zakona bio javni interes.

Martina Dalić Slučaj Agrokor Dalić neće komentirati Todorićev blog do objave revizorskog izvješća Ivica Todorić Novi blog Todorić: U rušenju Agrokora kršio se zakon. Pozivam institucije i Vladu da se očituju! Ivica Todorić Tko je u pravu? Koliko god se Todorić trudio, činjenica je da je kriza nastupila prije zakona
Vesna Dragojević
Udovica legendarnog Olivera: 'Nitko nas neće pozvati u goste'
Top Chair
#OSTANIMOODGOVORNI
Super ideje za opremanje ureda kod kuće: Kako odabrati najfunkcionalniju stolicu?
 • Deleted user:

  Todoric postavlja pitanja a trebao bi davati odgovore, npr. Gdje je 45 milijardi kuna koje je duzan ? Zasto su mu radnici radili za kikiriki dok je on vozio helikoptere i jahte, te pravio vikendicu od kulmerovih dvora ? Zasto ... prikaži još! je jedino on mogao da neplaca dobavljace 6mj i vise, Kako je dosao do vlasnistva gotovo svih kombinata i pik-ova u HR ?, tko i kako mu je dao citav otok ?, itd..itd...itd..

 • Avatar comparator
  comparator:

  Agrokor je osmišljen za pranje novca i to je za sada jedina činjenica .

 • ObrenM:

  Ove objave mi ipak unose odredjene sumnje u ciste ruke ove vlade u aferi Agrokor.