Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je u pravu?

Koliko god se Todorić trudio, činjenica je da je kriza nastupila prije zakona

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
25.09.2017.
u 12:05

ivica-todoric-ante-ramljak-agrokor-lex

Nakon što je prvi dan Ivica Todorić na novootvorenom blogu dao naznake kome što zamjera i tko je navodno upleten u aktiviranje lex Agrokora, sljedeći dan usmjerio se na “krivce” u Vladi, a potom u cijelu priču upleo i dobavljače i sadašnje savjetnike izvanredne uprave.

Blog je aktiviran nekoliko dana prije objave točnih financijskih izvješća koncerna za vrijeme bivše uprave, a koja bi mogla za posljedicu imati nove kaznene prijave protiv Todorića. On je izgleda odlučio sa sobom povući još neke aktere. Sad opisuje razgovore s predstavnicima Vlade 26. veljače u noćnim satima, na koji je, kaže, pristao nakon višetjednog inzistiranja Bože Petrova. Kaže da na sastanku nije donesen nikakav zaključak te da je pet dana poslije premijerovu izaslaniku, ministru financija Zdravku Mariću, poručio da Agrokor ne treba pomoć, ali i da premijeru zahvali na čokoladicama. Poruka s čokoladicama nije slučajna jer, kako se pisalo još na proljeće, prokuristica Kraša Marica Vidaković prva je obavijestila Petrova o lošoj situaciji u Agrokoru.

Ivica Todorić
1/29

Todorić postavlja nekoliko pitanja: Jesu li se i prije donošenja lex Agrokora u Vladi održale prezentacije koncerna na kojoj su nazočne bile i osobe s izravnim financijskim interesima za Agrokor te postoje li bilješke s tih sastanaka? Nadalje, postavlja i pitanje kako je moguće da su lex Agrokor pisali Ante Ramljak i njegovi prijatelji i poznanici i tko ih je za to ovlastio i s kojim ciljem? Pita se kako je moguće da ista osoba sudjeluje u kreaciji lex Agrokora, sama si dizajnira ovlasti i onda sama sebe postavlja da primjenjuje taj Zakon? Te, od koga je dobivena dodatna dokumentacija osim one koju je Agrokor dao, tko ju je izradio i na osnovu čega su stvoreni uvjeti za lex Agrokor?

Ivica Todorić
1/23

Djelomično odgovara na pitanja i komentira kako proces vode ljudi iz CAIB-a, što je i poznato. No, pri tome, ne slučajno, dodaje da je u toj bivšoj savjetničkoj kući radio i Ivan Crnjac, inače donedavni blizak suradnik Todorića u Agrokoru i obiteljski prijatelj, te Vladimir Bošnjak kojeg je Crnjac doveo u Agrokor. Zaključuje da je glavni akter u rušenju Agrokora bivši glavni direktor CAIB-a iz Beča Wilhelm Hemetsberger, sadašnji Ramljakov savjetnik.

No, koliko god se trudio naći poveznice, činjenica je da je kriza nastupila prije kreiranja zakona, a možda je i manje bitno tko vodi spašavanje, nego da se tržište ne uzdrma.

Komentara 3

DT
denis_test
15:58 07.12.2023.

bravo

DT
denis_test
15:57 07.12.2023.

gazda :)

MK
marijan.kodrnja
15:22 25.09.2017.

"Gazda bez busole (kompasa)" pokušava odigrati scenarij (mislim) Malog mista. Da podsjetim: zabog poraza loptačke momčadi batine je dobio glasnik, onaj sa doglasalom, koji je publici prenesao vijest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije