Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužen 59-godišnjak

Nije osigurao zaštitnu ogradu na skeli, zbog čega je radnik pao i slomio vrat

Skela uz zgradu Pošte u Rijeci
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
14.05.2020.
u 14:49

Nesreća se dogodila za vrijeme izvođenja građevinskih radova na obiteljskoj kući u Trgetu

Zbog teškog djela protiv opće sigurnosti optužen je 57-godišnjak, a optužnicu je podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu. Konkretnije, tereti ga se zbog nesreće na radu koja je na koncu rezultirala smrtnom posljedicom.

Događaj zbog kojeg se sada 57-godišnjak našao na optuženičkoj klupi dogodio se 24. studenog 2017. za vrijeme izvođenja građevinskih radova na obiteljskoj kući u Trgetu. Prema optužnici, 57-godišnjak je bio ovlaštenik zaštite na radu tvrtke koje je izvodila radove te je u svom poslu napravio propust, odnosno nije osigurao da radna skela bude postavljena, dimenzionirana, osigurana i korištena tako da se s nje ne može pasti.

Kao posljedica tog propusta, tvrdi tužiteljstvo, 69-godišnji radnik koji je radio na izgradnji potpornog zida s visine od dva metra pao je sa skele jer na skeli nije bila postavljena zaštitna ograda. Pri padu je slomio vratnu kralježnicu, što je prvo dovelo do oduzetosti ekstremiteta, otežanog disanja i drugih povreda, a na koncu i do njegove smrti 26. veljače 2018.

Komentara 1

Avatar JenniferHM94
JenniferHM94
17:23 14.05.2020.

w​​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije