Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLASNOGOVORNIK VLADE:

'Nije Karamarko otišao zbog slučaja s MOL-om, nego zato što nije uspio presložiti Vladu nakon što se razišao s Mostom'

ttomislav karmarko
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
06.07.2022.
u 11:46

Što se tiče arbitražnog pravorijeka, on je odbio velik dio MOL-ovih zahtjeva, inače bismo morali platiti odštetu veću od milijardu dolara, kaže Marko Mičić, glasnogovornik Vlade

Kako je Večernji list ekskluzivno doznao, Hrvatska je izgubila spor protiv MOL-a na Međunarodnom centru za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu (ICSID). Prema neslužbenim informacijama, Hrvatska će morati platiti između 250 i 300 milijuna dolara (između 1,83 i 2,2 milijarde kuna) s kamatama. Novac je manji nego što je MOL inicijalno tražio – odštetu od milijardu dolara, odnosno 6,5 milijardi kuna.

Ovaj je slučaj danas komentirao i glasnogovornik Vlade Marko Milić. 

“Što se tiče arbitražnog pravorijeka, on je odbio velik dio MOL-ovih zahtjeva, inače bismo morali platiti odštetu veću od milijardu dolara. Ovako je dio odštetnog zakona oko 184 milijuna dolara plus zatezne kamate”, izjavio je Milić za N1 televiziju

"To je kostur koji je Vlada naslijedila od svojih prethodnika, u obrazloženju je više od 200 stranica i mora se dobro proučiti. Prema preliminarnim izračunima to prelazi 200 milijuna dolara, ali nije ni blizu iznosa koji se provlačio u javnosti, ni 20 posto toga. Ići u nagodbu u tako sivim okolnostima je dvojbeno. Mi nemamo jamstava da MOL ne bi tražio 400, 500 milijuna, mi nemamo jamstava da bi nam nagodba bila povoljnija od pravorijeka”, kaže Milić te ističe kako isplate ove odštete neće biti velik udarac za proračun. 

Komentirao je i slučaj Tomislava Karamarka za kojeg se govorilo da je ''pao'' zbog spora s Molom:

"Nije on otišao zbog slučaja s MOL-om ni zbog Ine nego zato što nije uspio presložiti Vladu nakon što se s Mostom razišao oko arbitraže".

VIDEO Troskot: Malo nas je iznenadio odlazak ministra Marića

Komentara 29

VI
Vinogradsja
11:59 06.07.2022.

Karamarko je morai ići jer je spomenio lustraciju

KO
koraknaprijed
12:09 06.07.2022.

U koliko sati Petrov I Grmoja imaju presicu,skakli su na zadnje noge urlajući o " neizbjeznoj" pobjedi Hrvatske u arbitraži protiv Mola.

Avatar Drpimir Kradezejčić
Drpimir Kradezejčić
12:01 06.07.2022.

Kako se nitko ne prisjeti Polančeca koji sklopio plinski ugovor s Molom i Vrdoljaka koji je jednostrano raskinuo taj ugovor jer je navodno bio na štetu Hrvatske? Je li javnost ikad upoznata sa sadržajem ugovora?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije