Povratak na članak

Nije dokazano da je HVO srušio Stari most u Mostaru

Predsjedatelj sudskoga vijeća u slučaju “Jadranko Prlić i ostali”, sudac Jean-Claude Antonetti, tijekom suđenja ovoga tjedna rekao je da nije dokazano da su snage Hrvatskog vijeća obrane (HVO) srušile Stari most u Mostaru.
Objava 14. siječnja 2010. 5219 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 24
 • Deleted user:

  Most je u muslimanskom dijelu i sigurno su ga oni sami sebi srusili. Kakav je ovo clanak? Sta nam ponestaje tema? Hebe nam se za BiH. Imaju oni svoje novine i forume.

  08:08 15. 1. 2010.
 • A k i d a:

  Prvi ezan sa munare čuo je se 14. januara 1943. godine. Bio je to prvi ezan u historiji grada Zagreba. Džamija je zvanično otvorena 19. avgusta 1944. godine. Poslije učenja molitve od strane Hadži Alija ef. Aganovića, riječ je uzeo ... prikaži još! Ante Pavelić i rekao... Preuzvišeni, presvietla gospodo visoki dostojanstvenici Islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj! Braćo muslimani! S najvećim veseljem i radošću pristupam pred ovo svetište hrvatskog naroda, pred ovo svetište Islama, veseleći se, što mi se izpunila davna želja, da se u glavnom, priestolnom gradu Zagrebu otvori hram, u kojem će pripadnici islamske vjeroizpoviesti moći vršiti svoje vjerske dužnosti, moći udovoljavati svojim dužnostima, prema vječnom Allahu, gdje će moći u molitvama nalaziti okrepe i utjehe za svoj zemni život i odavati hvalu Svevišnjemu Stvoritelju svega. Preuzvišeni! (obraćajući se ef. Aganoviću) Veselog srdca predajem Vam ključeve ove prve džamije u glavnom hrvatskom gradu i molim Vas, da je Vi otvorite i predate na uporabu vjernicima. Siguran sam, da time činimo Bogu veleugodno djelo, siguran sam, da će mnogi i mnogi, da će svi pripadnici islamske vjeroizpoviesti koji se nalaze u ovom gradu, a i oni, koji će iz ostalih dielova naše države u Zagreb dolaziti, nalaziti u ovoj džamiji najveću utjehu, da će nalaziti ovdje utjehu svome srdcu, svojoj duši i da će pred Previšnjim Allahom iznositi svoje skromne molitve za dobro i sreću hrvatskoga naroda, hrvatske države i islamskog svieta u hrvatskoj državi i po

  20:50 14. 1. 2010.
 • xaron:

  HVO je imala tenkove T 55 opremljene topom od 100 mm. Ovaj top moze lako srusiti drveni most, ali za kameni ( kao sto je mostarski ) trebalo bi jeko mnogo dobro ciljnih granata za njegovo rusenje. Do sada pokazani ... prikaži još! snimci upucuju na samo nekoliko granata sto ni u kome slucaju nije bilo dovoljno za rusenje tako masivnog mosta.

  19:15 14. 1. 2010.
 • -obrisani-:

  Venlo \"tko ne cuva i ne brani svoje bozjeg lice nece vidjeti\" rece pjesnik

  23:28 14. 1. 2010.
 • sljivo:

  Ovo rusenje lici na poturice, njihov je to cin. NIjednu bitku dobili nisu ali lagali su i lazu sve u sesnaest.

  23:32 14. 1. 2010.
 • -obrisani-:

  pa stvarno ste smesni ko bioskop.koja god se tema nametni vi uvek jedno te isto ko je veci hrvat i katolik.mislim ajmo o temi dajte se trgnuti.mislim stvarno.....braco hrvati pa 21 je vek

  09:43 19. 1. 2010.
 • tigar-cro:

  Ma, ja znam....most je porusen da bi.......napravili stariji....:-))

  17:06 14. 1. 2010.
 • -obrisani-:

  Ma ljudi sto vam je,most je bio toliko star da se sam srusio!LOL

  16:48 14. 1. 2010.
 • RobyRoby:

  A bogu hvala da svi suci u haagu nisu nepravedni,

  15:59 14. 1. 2010.
 • RobyRoby:

  Eugenija mislim da si napisala puno gluposti,

  16:15 14. 1. 2010.
 • -obrisani-:

  Englezi su znali unaprijed o rušenju mosta, jer su to uhvatili svojim kamerama. Treba ove \"novinare-snimatelje\" pozvati na sud da svjedoče i kažu kome su dali novce za ovaj \'show\'!

  16:54 14. 1. 2010.
 • -obrisani-:

  EUdegenija Sreća što nisi Hrvat pa nisi na sramotu mojoj naciji. Samo laprdaj dalje.

  20:47 14. 1. 2010.
 • -obrisani-:

  Meštrovićev pavilijon uz koji su natrkeljena tri minareta je bio ruglo, jednu tako lijepu građevinu kao Umjetnički Pavilijon tako devastirati je urbocid.

  19:22 14. 1. 2010.
 • -obrisani-:

  kako neki pokušavaju manipulirati istinom Meštrovičev pavilijon je bio namjenjen za galerijski prostor, natrkeljena tri minareta bili su čisti urbocid u doba NDH, a prenamjena u Muzej revolucije je bio jedan stravičan nakaradan hibrid, danas je pavilijon opet ono za ... prikaži još! što je i namjenjen. Nikakva đamija, to je laž kojom se pokušava manipulirati, evo i istine http://en.wikipedia.org/wiki/Meštrović_Pavilion

  20:00 14. 1. 2010.
 • -obrisani-:

  Osnove islama su imperijalizam i laz svi govore o nekom islamu koji je religija? Gdje taj islam ili tzv religija? U Tunguziji Islam je ono kako se zivi i upraznjava a kako se zivi i upraznjava znamo svi Ubij, ruku ... prikaži još! odsjeci, objesi, izbicuj, zenu koja pozeli s nekim lijepim i zbodnim spavati (jer je babo protiv njene volje prodao akidi i sudomu) odmah kamenuj To je islam, islam prezire ljudska prava, humor, islam prezire covjeka kao bice, covjek je za njega rob ako danas nekima nije jasno da je borba hrvatskog i srpskog naroda u tzv BiH bila opravdana i oslobodilacka onda takvima jos samo dragi bog pomoci moze Nazalost najveci borci za zaustavljanje islama su u hagu, jeg je javnost pala na islamsku podvalu! BiH je srpsa i hrvatska zemlja kome to nije bas jasno nek se kupi i ide u Saudijsku arabiju!

  20:09 14. 1. 2010.
 • -obrisani-:

  akida Meni je drago da se ti obrazuješ, dakle bio je Meštrovićev pavolijon na koji su u doba NDH nadoštuklana tri minareta- istina To što citiraš Paveličeve riječi je jadan pokušaj da uguraš potomke konvertita u Hrvatsku, Hrvati su krščani, ... prikaži još! a muslimani u Bosni su konvertirali u islam i odrekli se krščanstva radi lagodnijeg života u otomanskoj imperiji. Predke današnjih muslimana u ovim krajevima bi bilo ispravno nazivati kolaboracionistima ili (upotrebit ću komunistički izraz) “sluge okupatora“ jer je otomansko carstvo okupiralo ovaj dio Europe, no bogu hvala na velikim vojskovođema u povijesti koji su tu metastazirajuču imperiju zgurali u sadašnje granice, jedino šteta da je propuštena povijesna prilika da ih se sve nije poslalo još istočnije, ali i to će se regulirati.

  20:50 14. 1. 2010.
 • -obrisani-:

  Zapravo kada pišem o komunizmu kao o jednom devijantnom sistemu koji je propao morao bih napisati i da je imao jednu dobru stranu. A to je da su komunisti “iznivelirali teren“ oko Meštrovićevog pavilijona srušivši te tri nakarade od minareta, ... prikaži još! lijepo od njih. Ta tri urbocidna minareta bili su uvreda u centru grada u devastirali su jedan lijep Meštrovićev projekt. To što se neki komentatori ovdje “pale“ na nacizam i to doba samo nam pokazuje koliko je naci đihadlijski pokret bolesnih islamista opasan i da ih se treba likvidirati bez milosti.

  20:58 14. 1. 2010.
 • A k i d a:

  Efendija Ismet Muftić na najmonstruozniji način obješen je od ruke nove vlasti 1945. godine na ulaznim vratima u džamiju. Mnoge druge muslimane čekala je ista sudbina. Munare su minirane i sva obilježja džamije uklonjena, a džamija je opet postala umjetnička ... prikaži još! zgrada. Čekalo se sve do 1987. godine na drugu džamiju u Zagrebu, istina ovog puta ne u centru grada. Zanimljiv je još podatak da je za vrijeme izgradnje džamije u Zagrebu urađena studija od strane Hazima Šabanovića sa naslovom “Od Sultan Fatihove Džamije u Ustikoliji do Poglavnikove džamije u Zagrebu”. Prema autoru u 1942. godine u NDH je bilo ukupno 1173 džamije. Prve nema više…. 12 slika koje prve dzamije možete vidjeti pod ovim linkom sa desne strane... http://www.mijnalbum.nl/Album=REMJCIVV

  20:58 14. 1. 2010.
 • -obrisani-:

  14.01.2010. u 20:50h penicilin je napisao/la: akida Meni je drago da se ti obrazuješ, dakle bio je Meštrovićev pavolijon na koji su u doba NDH nadoštuklana tri minareta- istina To što citiraš Paveličeve riječi je jadan pokušaj da uguraš potomke ... prikaži još!mke konvertita u Hrvatsku, Hrvati su krščani, a muslimani u Bosni su konvertirali u islam i odrekli se krščanstva radi lagodnijeg života u otomanskoj imperiji. Predke današnjih muslimana u ovim krajevima bi bilo ispravno nazivati kolaboracionistima ili (upotrebit ću komunistički izraz) “sluge okupatora“ jer je otomansko carstvo okupiralo ovaj dio Europe, no bogu hvala na velikim vojskovođema u povijesti koji su tu metastazirajuču imperiju zgurali u sadašnje granice, jedino šteta da je propuštena povijesna prilika da ih se sve nije poslalo još istočnije, ali i to će se regulirati............................pa i pravoslavci i katolici su konvertiti koji su IZDALI svoju drevnu vjeru.....Nije mi poznato koju su turkmenski srbi imali ali Hrvati su imali staroslavensku dok za ilirsku nema mnogo podataka....... http://webograd.tportal.hr/Miha29/knjizevnost/slavenskamitologija

  04:39 15. 1. 2010.
 • -obrisani-:

  Marsi I koji dio ti nije jasan? Kršćanstvo je u IV stoljeću postalo službena vjera rimskog carstva, dakle za one koji tvrde da su hrvati bili več ovdje prije “velike seobe naroda“ su Hrvati postali kršćani carskim ukazom, a za ... prikaži još! one koji tvrde da su se naselili u ove krajeve u VI i VII stolječu je kristianizacija samo dokaz hrvatske uljudbe koja ih je kao pristojne ljude navela da se prilagode zemlji koja ih je primila. Ali tebe muči nešto drugo. Marsi u Europi se kršćanstvo širilo u crkvama i samosranima i putem misionara a islam je stigao u Europu kao rezultat vojnih pohoda arapa i turaka. To što je danas krščanstvo toleranto prema drugim vjerama i sektama kao i prema nekim oblicima devijantnog ponašanja tebi omogučava da pišeš to što pišeš jer da si rođen u neko drugo doba ili u nekom drugom podneblju bi ti izbili iz glave poznatim metodama ili kamenovanja ili purifikacije plamenom, zato marsi šuti i ne grizi ruku koja te hrani.

  09:30 15. 1. 2010.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.