Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Očito sam pogriješio kod upisa nekretnina, nije bilo pogodovanja tvrtkama'

– S obzirom na to da gradimo kuću, dobro nam je došao novac od prodaje tog zemljišta i drago mi je da je prodano po toj cijeni. Je li ono 2015. godine vrijedilo više, smatram da nije – kaže Tolušić.
10. svibnja 2019. u 11:07 13 komentara 1288 prikaza
Tomislav Tolušić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Ministar Tomislav Tolušić danas je u Otoku komentirao predmete kojima se bavi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, a koji su vezani za njega. 

Obiteljska kuća ministra Tomislava Tolušića u Virovitici Provjera imovine Tolušićevi kvadrati: Zašto je ministar prijavio manju kvadraturu kuće u imovinskoj kartici?

Podsjetimo, Povjerenstvo će u dijelu u vezi s imovinskom karticom i upisanom površinom napraviti redovitu provjeru, kao i za navode koji se odnose na trgovačko društvo Građevinarstvo Horvat koje mu je gradilo kuću, a koje je surađivalo sa županijom dok je on bio župan.

– Danas će biti sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa na temelju mog upita kako se treba upisati imovina u imovinsku karticu. Očito sam pogriješio, nenamjerno, kad govorimo o upisu u karticu. Kuću gradim godinu i pol dana, sve je bilo vidljivo i prijavljeno. Čim danas dobijem uputu Povjerenstva o tome kako to trebam napraviti, tako ću i učiniti da ne bih ponovno pogriješio. Nije mi bila namjera ništa skrivati.

Tomislav Tolušić
1 / 14
Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić našao se u središtu pažnje zbog obiteljske kuće u Virovitici.

Tolušićeva supruga bila je vlasnica zemljišta, 300 metara od mora, u Privlaci kod Zadra. Potom je to zemljište nestalo iz kartice iako se novi vlasnik uknjižio tek prije dva mjeseca.

– Moja supruga kupila je građevinsko zemljište 2015. godine. Kako tada nismo bili u braku, to nije ni moglo biti uneseno u imovinsku karticu. Uneseno je 2017. godine kad smo stupili u brak. Platila ga je 115.000 kuna. Tada je to bilo građevinsko zemljište bez pristupne ceste, vodovoda, kanalizacije i struje. Danas ima struju i uneseno je na temelju one cijene koja je plaćena prilikom kupnje.

Obiteljska kuća ministra Tomislava Tolušića u Virovitici Sporni kvadrati Ovo je kuća zbog koje je Tomislav Tolušić pod povećalom javnosti

Sporna je i cijena od 450.000 kuna po kojoj je prodano zemljište.

– Tu nekretninu kupila je osoba koja je napravila dva objekta pokraj te parcele i kojoj je očito bilo u interesu spojiti te parcele. S obzirom na to da gradimo kuću, dobro nam je došao novac od prodaje tog zemljišta i drago mi je da je prodano po toj cijeni. Je li ono 2015. godine vrijedilo više – smatram da nije. Očito postoji interes na tržištu kad je postiglo tu cijenu.

Video - Obiteljska kuća ministra Tomislava Tolušića u Virovitici

 

I ministar financija Zdravko Marić kratko se osvrnuo na zemljište ministra Tolušića koje je unio u imovinsku karticu.

– Teško mi je to procijeniti, ima li tu neki propust, to netko drugi treba procijeniti – rekao je Marić.

peđa grbin 'Nemojte da vas zavaraju lažne isprike, važno je tko je izgradio Tolušićevu kuću'

Povjerenstvo će istraživati i Tolušićeve veze s kompanijama koje rade za Virovitičko-podravsku županiju.

– Odgovorno tvrdim da nije bilo nikakvog pogodovanja. U osam godina mandata surađivali smo s gotovo svim građevinskim tvrtkama iz županije. Logično je da surađujem s njima i da mi izgrade kuću. Sve papire poslao sam Povjerenstvu i stojim im na raspolaganju – zaključio je Tolušić.

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
  • Aartur:

    Jadni naš Roks, nevin je i čist kao suza, ali podmeće mu ista ona kurba koja je prodala slike orgijanja Nacionalu!

  • AlBundy57:

    Jadnik mali ,pa nije on krikv ,potkrala se greskica

  • Deleted user:

    Štedi na frizeru. pustite čovjeka da se izvuče iz siromaštva. sanader se isto mučio