Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JE LI DOISTA PRETEŽAK?
Povratak na članak

Ni Boras nije mogao riješiti test za prvašiće: 'To je potpuno krivo, slijed vremena nije krug'

Zagonetka je malo izokrenuta i većina djece neće to povezati, komentirao je rektor

Komentari 93

NA
naslipo
13:52 17.02.2017.

Nikad nismo zadovoljni. Kad treba učiti napamet, to ne valja. Kad treba logički razmišljati, niti to ne valja. Zadatak je logički i nije težak zato što su taj sat učili dane u tjednu. Da taj dan to nisu učili, onda bi se moglo reći da je to zagonetka. Ovako je to samo logički zadatak. I takvih bi zadataka trebalo biti što više mami bih preporučio više rada sa djetetom, a manje kava po centrima.

VL
MA
marijaqwer
13:36 17.02.2017.

Nastavnici sve čine da djecu učinu glupima. Traže učenje napamet ogromnih količina gradiva, tako da ocijene padaju kako školovanje duže traje tj. kako raste količina gradiva. Treba pod hitno zabraniti učenje gradiva napamet , a uvesti učenje sa razumjevanjem ii primjenom znanja u praksi.

VL
AL
Alkana
13:43 17.02.2017.

Kakve gluposti! Djeca su učila o danima u tjednu, da ih ima sedam itd, kako se zovu i ovaj test je svaki prvašić mogao riješiti od prve, osim onih koji ne žele ili ih se ne uči da razmišljaju. Kako pokrenuti djecu na razmišljanje nego ovako? Bilo bi bolje da se ti testovi ne ocjenjuju ili još bolje da te zagonetke rješavaju zajedno na satu. Učiteljica je pogriješila samo u tome.

VL
PA
paskovis
14:18 17.02.2017.

ovo su teške gluposti i opravdanja. najveći problem su nerealna očekivanja roditelja od svoje djece i neprihvaćanja činjenica da im dijete možda nije na razini koju oni očekuju. supruga i ja smo na vrijeme uočili problem kod sina koji ima blagih poteškoća pri čitanju, pisanju i računanju i tako se i postavili prema njemu. sad napreduje, pomalo ali napreduje. s druge strane u istom razredu ima djece čiji roditelji ne prihvaćaju ocjeni manju od 5 i ako se tako što dogodi krive učiteljicu. zadnje sto se dogodilo je da su optužili učiteljicu iz engleskog da ne radi dobro jer su njihova djeca su dobila 3 iz zadaće iz engleskog. sto dalje reći i komentirati. svatko treba realno sagledati mogućnosti svog djeteta i onda pravilno reagirati

VL
MA
maxxxx
19:41 17.02.2017.

Pazi ovog, "to nije krug". Taj bi valjda rekao i da jastuk nema četiri uha i dva trbuha, jer je uho organ sluha.

VL
Avatar Ohjooj
Ohjooj
14:21 17.02.2017.

Ne mogu vjerovat o čemu se tepe cijeli dan!!! Dijete je trebalo uključiti mozak i prije toga naučiti sedam dana u tjednu!! Kakva je to mater koja to daje javno, umjesto da se pokrije ušima po glavi i nauči dijete dane u tjednu - možda će mu nekad trebat? Zabavan i inteligentan test zbog kojeg sad učiteljicu treba javno obje.it - kako li se samo usuđuje djecu tražit da razmišljaju svojom glavom?! Ma dajte

VL
AM
Axis Mundi
13:55 17.02.2017.

pa iz drugih pitanja se vidi da se radi o danima u tjednu. što li su mališani u "starim civilizacijama", a i bliže, sve riješavali, dok bi naši valjda trebali učiti koliko je dva i dva u srednjoj školi. ne čudi da današnji maleni nisu znali riješiti, već veliki. svejedno, ovakav tip "mozgalica" je izvrsna vježba i tako ih treba tretirati, samo kao vježbu. osobno mrzim "testove inteligencije" i maltretiranje te vrste kad ih moraš riješavati i zah.ebavati se ide li, da prostite, neki q.určić lijevo ili desno, jer je autor tako zamislio. s druge strane, što je s logičkim razmišljanjem? hoćemo li zaista odgajati male robote kojima je sve servirano, jer "gugl" misli za njih? važno je znati dr.kati po nekoj internet-platformi, ali riješiti par zagonetki, to je neki drugi svemir za današnje Zemljane, i male i velike. srozali smo se kao civilizacija, maksimalno, pa nam je sve tlaka gdje moramo uključiti mozak i njegove razne procese. ma tko još danas razmišlja, daj da se sliknem i svima pokažem, daj da se upicanim i ostavim dojam, daj da se dočepam para, ma he.beš mozak i nekakvo tamo razmišljanje! super su, inače, ove moderne mame, naše nisu imale ni potrebe, ni mogućnosti javno se požaliti kako je učiteljica bila nepravedna. nekad je učitelj bio autoritet, a danas je samo objekt stjeran u kut i ima da šuti i svima podijeli petice.

VL
ZZ
Zvir Zvirek
13:46 17.02.2017.

Test je čistam falš, naj se deca vuče Kajkavski jezik, tam se ne skrivlje rak v torku ;)

VL
4M
4mazge
22:16 17.02.2017.

uči na pa met ne va lja, uči lo gi čki m pu tem ni to ne valja....ma te rama koje samo ispijaju ka ve ni šta ni je do vo ljno dob ro...fuj....a ja baš ne želim da moje di jete "pro še ta" kroz šk olu...nek se oznoji i trudi, takav je i ži vot, a kud ćeš bolje pri pre me za ži vot od ško le

VL
OB
ObrenM
13:50 17.02.2017.

Zanima me koliko mudroslova sa portala nebi rijesili ovaj test?

VL
DU
Deleted user
13:57 17.02.2017.

ka prvo..dani nisu isti..ni vremenski..ni po dogadjanjima..ni po bojama..ni po okusima..ni po mirisima..nego su razliciti..osim kad ih promatraju balkanski sveznajuci strucnjaci ..od uhljeba..

VL
NO
No1
18:07 17.02.2017.

Djeca tjedan dana rade svasta o danima u tjednu... i onda im se postavi test o danima u tjednu. Svako imalo inteligentno dijete bi nakon tjedan dana to trebalo rijesiti. A, izvaditi to iz konteksta i onda postaviti to pitanje bez konteksta moze samo g lup novinar koji je glu p kao i roditelj koji postavi to na net i jos kaze da ce dijete prebaciti u drugi razred i jos doda "posto a I b uce drukcijom tematikom". Ne samo da je trebala sa svojim djetetom sjesti i jos jednom odraditi pricu o danima u tjednu, nego ni i ona trebala malo zagrijati stolicu. Ako ce se svaki put kad dijete naleti na nekakav problem prebacivati u jednostavniji razred ili jednostavniju skoli, imat cemo za 30 godina samo Trumpove!

VL
DU
Deleted user
13:48 17.02.2017.

Tragikomično je da u društvu faktografskih, intelektualaca teoretičara i osrednjaka, stada kojim politika manipulira na dnevoj osnovi, netko napada profesoricu koja je prva pokušala odgajati djecu na način kako se to čini u naprednim i razvijenim zemljama, kao što je to Finska. Ne ovaj test nije iznad razine prvašića jer daleko složenije stvari bez problema rješavaju djeca u Finskoj, Danskoj, Njemačkoj, Austriji, zemljama gdje su davno odbacili paradigmu štrebetanja i učenja faktografije i kao presuda, postavili sustav u kojemu se djecu odgaja razmišljati i praktično primjenjivati znanja. Bez takvog koncepta odgoja, naše društvo teško da će imati ikakve šanse za dostići visoko razvijena društva u kojima je intelekt u sustavu primjenjivog znanja već odavnoi prioritet nad teorijom i pukim usvajanjem faktografije.

VL
GE
generaly
19:58 17.02.2017.

Ha ha, očekivano: gospodin rektor je intelektualna slika i prilika hrvatske akademske zajednice.

VL
DU
Deleted user
13:50 17.02.2017.

To su zabavne mozgalice. Tipa: Po čemu se razlikuju slonovi od šljiva? Koji se po cijelom svijetu daju djeci te dobi! A prvašići još nisu učili što je to krug.

VL
MA
Machak
13:41 17.02.2017.

Haha ha ha ha ha zašto me ne čudi da Boras to nije mogao riješiti :-))) Jeez...

VL
NJ
njofra51
13:46 17.02.2017.

to je jednaka glupost, kao ono sa preokrenutim redosljedom padeža!

VL
SP
Spectator
08:33 18.02.2017.

E, moj rektore ! Mogli bi još više zakomplicirati stvar s pitanjem jel to krug ili ne.... Učiteljica je postupila pravilno, jer djecu treba naučiti razmišljati. Druga je stvar, što ti isti prvašići bez problema surfaju smartphonima, odlaze na Internet stranice i sl., a obične stvari ne znaju. Roditelji, priberite se: djeca će vam, s ovakvim testovima biti samo pametnija, a i vi ih naučite razmišljati. Jedino se slažem, da iza takvog testa nije trebalo slijediti ocjenjivanje, nego pojašnjenje rezultata.

VL
DU
Deleted user
13:45 17.02.2017.

i na kraju skolska puta i bubanja..dica nauce..kako se krade..laze i pisu lazni putni nalozi..

VL
FI
fiberglas
14:47 17.02.2017.

Kakav nam je sustav vidi se po tome što djeca prvo uče priloge i prijedloge u engleskom jeziku ( njemačkom ), i naravno niš ne razumiju, jer ih još nisu učili u predmetu hrvatski jezik, pa nastavnik/ca stranog jezika mora klince naučiti što su to prilozi/prijedlozi itd da mogu pratiti daljnju nastavu! Ili kad , recimo klinci spominju u geografiji postotke a nemaju pojma što su postoci, jer ih još godinu i pol neće učiti u predmetu matematika, ili kad u nastavi kemije u 7 razredu uče 27 potenciju ( !?!) , a još nisu radili potenciju...primjera ima desetine! Haj sad, tko to kontrolira i pušta među djecu? Ima li tu kakva aferica? Ima li tu korupcije? Naravno da ima, ali lijene novinare to ne zanima!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.