Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požar kod šibenika

Ptica se zabila u vjetrobransko staklo kanadera kod Šibenika, bio je van funkcije. Zapovjednik o požaru: Bojimo se bure

Zbog novog požara kod Šibenika zatvorena vodička zaobilaznica
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
02.08.2022.
u 18:11

Situacija nije dobra, vjetar je mijenjao smjerove tijekom cijelog dana, imali smo zapad, istok, sjever, jug, ali sada se jako bojimo bure koja je u najavi. To će nam stvoriti dodatne probleme. Sve županijske vatrogasne snage su na terenu. Borimo se, kazao je zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević

Vatrogasci se i dalje bore s požarom kod Šibenika. Sve županijske vatrogasne snage su na terenu, ukupno 102 vatrogasca, kojima iz zraka pomažu četiri kanadera i tri Air Tractora, a nakon što su obranjene kuće na skretanju za Jadriju s Jadranske magistrale, najveću bojazan predstavlja bura koja je u najavi tijekom večeri. Podsjetimo, oko podneva planula su tri požara na šibenskom području, dva na Jadranskoj magistrali u blizini Vodica i jedan u blizini industrijske zone Podi kod šibenske Dubrave. 

Nešto iza 17 sati zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević za Večernji list izvijestio je o stanju na požarištu kod Šibenika te nam je potvrdio informaciju da je jedan od kanadera privremeno bio onesposobljen jer mu je vidljivost smanjila ptica koja se zabila u vjetrobransko staklo. Kanaderi inače s punim spremnikom vode lete brzinom od oko 250 km na sat, a prilikom uzimanja vode u prosjeku su u brzini od oko 140 km na sat. U periodu od desetak sekundi pokupe 5000 litara vode, a njihovi piloti vrsni su majstori svog posla, što smo vidjeli i danas, kada su kod Brodarice slijetali po vodu među brodicama, jedrilicama, daskama za jedrenje te brojnim kupačima u moru. 

'Imali smo problem s pticom, ali kanader je saniran i taj dio smo riješili. Problem je bio s vjetrobranskim staklom. Trenutno su u zraku tri kanadera, na raspolaganju su četiri, a jedan je trenutno na punjenju goriva. Situacija nije dobra, vjetar je mijenjao smjerove tijekom cijelog dana, imali smo zapad, istok, sjever, jug, ali sada se jako bojimo bure koja je u najavi. To će nam stvoriti dodatne probleme. Sve županijske vatrogasne snage su na terenu. Borimo se", kazao je Milošević za Večernji list. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

DO
DobarDomoljub
18:20 02.08.2022.

Ptica s juga?! Ili se avijon zabio u pticu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije