Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sjever dolazi'

Nezavisna platforma Sjever predstavila program: 'Očekujemo tri mandata'

Međimurska županija predstavila je turističke rezultate u 2023. na svom području
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
18.03.2024.
u 11:29

Nezavisna platforma Sjever okuplja, kako je istaknuto, slobodnomisleće ljude bez veza s političkim strankama ili ideologijama, a cilj im je izgraditi politički i građanski centar, nužan za političku stabilnost.

- Polarizacija društva udaljava politiku od stvarnih problema građana, s raspravama svedenim na prepucavanja. Parlamentarna retorika nedostaje konkretnim rješenjima i vizijom za budućnost. Centralizacija se i dalje provodi ispred decentralizacije, posebno u zdravstvenim ustanovama. Novi i nezavisni politički akteri su nužni za demokratizaciju društva i prilagodbu dinamičnom okruženju – rekao je Matija Posavec na predstavljanju izbornog programa Nezavisne platforme Sjever koja smatra da može biti faktor koji će imati snažan utjecaj na parlamentarnu većinu.

Očekuju tri mandata. Uz Posavca su i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, načelnik općine Radoboj Anđelko Topolovec i drugi. Nezavisna platforma Sjever okuplja, kako je istaknuto, slobodnomisleće ljude bez veza s političkim strankama ili ideologijama, a cilj im je izgraditi politički i građanski centar, nužan za političku stabilnost.

Platforma okuplja dvadesetak gradonačelnika i načelnika iz tri županije u 3. izbornoj jedinici. - Budućnost treba biti prioritet, uz odvažnost, spremnost na donošenje odluka i odgovornost za javni interes. Cilj je stvoriti zdravo i napredno društvo i uspoređivati se s najnaprednijim europskim regijama – rekao je Posavec, predsjednik platforme koja na izbore ide sa sloganom "Sjever dolazi". Uz ostalo, borit će se za vraćanje bolnica županijama, brzu željeznicu, jednosmjensku nastavu u školama, izgradnju brzih cesta...

GALERIJA: Milanovićev život u slikama - od malih nogu do političke karijere

 
Međimurska županija predstavila je turističke rezultate u 2023. na svom području
1/42

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije