Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra vijest

Nezaposlenost u Međimurju pala za gotovo devet posto

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 16.10.09., Cakovec, Hrvatska- Vladimir Zebec, Zavod za zaposljavanje. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
'Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
16.05.2011.
u 08:37

Najviše ih se zaposlilo u prerađivačkoj industriji, građevinarstvu, javnoj upravi i trgovini. Zahuktavaju se i sezonski poslovi, kao i javni radovi

ČAKOVEC – Za gotovo devet posto smanjena je nezaposlenost u Međimurskoj županiji! Na kraju travnja prebrojeno je 6687 nezaposlenih osoba, što je 8,9 posto manje nego na kraju ožujka, odnosno 3,9 u usporedbi s travnjem prošle godine. Iz evidencije nezaposlenih u čakovečkoj područnoj službi HZZ-a, koju vodi pročelnik Vladimir Zebec, brisano je 1148 osoba, 44 posto više nego u ožujku. Zbog pronalaska posla s burze je otišlo 613 ljudi, za četvrtinu više nego mjesec prije. Najviše ih se zaposlilo u prerađivačkoj industriji, građevinarstvu, javnoj upravi i trgovini. Zahuktavaju se i sezonski poslovi, kao i javni radovi, što je doprinijelo smanjenju nezaposlenosti. Poslodavci su oglasili 523 slobodnih radnih mjesta, uglavnom na određeno vrijeme.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
18:34 16.05.2011.

A u mojoj Krapinsko-zagorskoj županiji kao da je vrijeme stalo i sve smo niže i niže.Jadno da jadnije i ne može.

FL
flick
19:52 16.05.2011.

Provozajte se starom cestom od Sesveta do Zeline i učinit će vam se da ste u najmanju ruku u Austriji. Stotine manjih ili većih firmi i obrta otvoreno od 1990. do danas, svako malo nikne nova hala ili pogon. O kućama također ne treba trošiti riječi. Znači može se.

MA
matijazaga
11:35 16.05.2011.

svaka cast medjimurci....tako treba...treba konacno svatiti da nije vlada ta koja gura napredak i rast, ona postavlja osnovni okvir koji, pomirimo se s time, ipak postoji....samo treba raditi, ici u rizik i ulagati, a ne samo pasivno stajati i promatrati i miriti se sa postojecim stanjem. Onaj tko ma volje raditi, financijska sredstva ce naci, onaj koji ima viziju uspijet ce! u Hrvatskoj ima dosta takvih pozitivnih primjera, ali jos uvijek premalo! sami smo si za sve krivi, i dok god to ne shvatimo nece biti nikakvoga pomaka sa postojeceg relativno teskog stanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije