Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika tuga u Sisku

Nezapamćena tragedija: Mramorne ploče prignječile klesara i radnika, čuli su se samo vrisak i plač

Sisak: Dvije osobe smrtno stradale u nesreći na radu
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/6
21.10.2022.
u 19:20

Kako doznajemo, s njima je inače trebao biti i treći radnik, no nije se osjećao dobro pa je ostao kod kuće.

Trebao je to biti još jedan običan radni dan u klesarskom obrtu D. G. u Sisku, no završio je tragedijom u kojoj je smrtno stradao omiljeni galdovački klesar, obrtnik i susjed, a uz njega je život izgubio i 22-godišnji radnik. Njih dvojica su u 8.55, po tko zna koji put čineći isto, počeli s pripremom istovara kamiona kada su se teške mramorne ploče iznenada pomaknule i srušile na njih te ih poklopile. Ni brza reakcija prisutnih i susjeda, nažalost, nije mogla pomoći. Ubrzo su na mjesto tragedije stigli i ekipa hitne pomoći, policija i vatrogasci, ali dvojica mladih Siščana strašnu nesreću nisu mogla preživjeti.

Najbliže susjede uznemirila je buka, vrisak i plač koji su ukazivali na tragediju, a zvuci sirena ubrzo su naznačili svim Galdovčanima da se dogodilo nešto strašno.

– Tragedija je to, otišla su dva mlada života. Bio je susjed za poželjeti, tako dobar i vrijedan dečko – rekla je jedna susjeda.

Nesreća se dogodila u Ulici Risnjak gdje je D.G. imao skladište materijala. Iz tog skladišta su, prema potrebi, materijal prebacivali u radionicu udaljenu nekoliko stotina metara od mjesta nesreće. I ovaj put je unajmljeni kamion pred skladište dovezao pošiljku, koju je zatim viličarom trebalo prebaciti i složiti u skladište. Županijsko državno odvjetništvo morat će istragom utvrditi zašto su mramorne ploče, teške više tona, na cijeloj jednoj strani kamiona skliznule na nesretne muškarce te ih prignječile.

Kako doznajemo, s njima je inače trebao biti i treći radnik, no nije se osjećao dobro pa je ostao kod kuće.

– Naručivao je često materijal, posla je bilo jako puno, svi su cijenili njegove zlatne ruke i kod njega ugovarali spomenike, doista je bio majstor svoga zanata, a i dobar čovjek, dobričina velika. Znali su dečki to raditi, radili su to tisuću puta. Što se dogodilo ovaj put, nikome nije jasno. To vam je čista sudbina – rekao nam je jedan susjed.

Iza preminulog D.G. ostala je supruga i dvoje male djece. Očevid koji je provodila županijska državna odvjetnica Jadranka Huskić trajao je do kasnog popodneva. 

Ključne riječi

Komentara 5

PO
poluprovokator
20:22 21.10.2022.

Tužno. Sućut obiteljima na ogromnom gubitku:-(

DU
Deleted user
23:45 21.10.2022.

Ovi su stvarno brzo nakon smrti dobili i mramornu ploču.

BE
Beyonder
21:51 21.10.2022.

Sučut. Da li će ti ljudi dobiti pogreb uz sve državne počasti i sve plačeno jer su poginuli na radnom mjestu ili to vrijedi samo za vojnike/plačenike koji ubijaju po tuđim zemljama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije