Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nezadovoljni vatrogasci u petak prosvjeduju na Markovu trgu?

vatrogasci
Krunoslav Petric/24sata
Autori: vmo/VLM, mb
01.02.2010.
u 13:49

U Zagreb će doći tisuću vatrogasaca i 50 vozila, a od prosvjeda će odustati ako Vlada udovolji njihovim zahtjevima do srijede, kaže predsjednik sindikata Mladen Magdić.

Ako Vlada do srijede ne udovolji zahtjevima vatrogasaca, oni će u petak organizirati veliki prosvjed na Markovom trgu s tisuću vatrogasaca i 50 vozila, najavio je predsjednik Sindikata vatrogasaca Hrvatske Mladen Magdić nakon današnjeg sastanka u MUP-u.

Vatrogascima su sporne odredbe novog Zakona o radu, a posebno spornim smatraju ukidanje smjena od 12 i 24 sata te određivanje da smiju raditi osam sati na dan, uz najviše osam prekovremenih sati tjedno.

Magdić smatra kako zbog tog novog načina rada vatrogasci neće moći kvalitetno raditi svoj posao, a da bi se pokrila sva dežurstva, trebalo bi zaposliti još pet tisuća vatrogasaca. Smatra da je zakon loš jer su se "slijepo" prepisivale europske direktive, bez uvažavanja posebnosti poslova poput vatrogastva, policije ili medicine, gdje postoje dežurstva od 12 i 24 sata.

Magdić je izjavio kako na današnjem sastanku dogovora nije bilo te da mu je državni tajnik u MUP-u Ivica Buconjić rekao kako mora o svemu obavijestiti premijerku Kosor.

Komentara 4

BI
bigboii
16:19 01.02.2010.

Izaći će im Vlada ususret i sigurno neće doći do prosvjeda!

OB
-obrisani-
19:19 01.02.2010.

oni ne troše svoj novac za gorivo...ako se ne slažu sa osam sati rada ,neka daju drugima svoje radno mjesto

OB
-obrisani-
19:24 01.02.2010.

Ovo je prvi puta da se prosvjeduje zato što se nekome određuje osmo satno radno vrijeme,za koje su mnogi u svijetu ginuli.Buniti se zato što ne radiš prekovremeno i što ne \"nalupaš\" 300 sati u kožnoj fotelji ,poput njega,Magdića i njemu slićne.Ljepo je biti \"dežuran\" i nabijati sate,dok su mnogi mladi i osposobljeni bez posla.E Magdiću,Magdiću.I u Javne postrojbe bi se trebalo uvesti reda,jer je pojedincima tamo postalo ljepše nego si to netko može zamisliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije