Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVLADINE UDRUGE U Voćinu osnovan ogranak Udruge nezavisnih hrvatskih seljaka

Nezadovoljni stočari prijete blokadama prometnica

09.03.2009.
u 15:52

VOĆIN - S ciljem bržeg rješavanja nagomilanih problema u stočarstvu u nedjelju je u Voćinu osnovan ogranak nevladine Udruge nezavisnih hrvatskih seljaka kojoj je pristupilo tridesetak stočara iz sela pod Papukom.

Za predsjednicu je izabrana Lucija Biljaka, dopredsjednik je Mario Cingel, tajnik Zoran Jaković, rizničar Ivan Barić i član Predsjedništva Krešimir Turk. Na osnivačkom skupu stočari, koji na livadama pod Papukom uzgajaju više o 5000 komada ovaca i goveda, istaknuli su potreba da država, u okviru stvaranja novih poticaja, osigura kvalitetnije uvjete za brži razvoj finalnih proizvoda na bazi proizvodnje mesa i mlijeka. - Cilj nam je razvoj tzv. realne poljoprivrede, a u Voćinu, pa i na drugim područjima, najveći je problem gospodarenje državnim zemljištem.

Glavni krivac za to je Porezna uprava koja nije raspisala cijenu poljoprivrednog zemljišta. No, bude li lokalna vlast i dalje špekulirala sa državnim zemljištem spremni smo i na radikalne prosvjede i blokade prometnica, izjavio je Vladimir Novotny, predsjednik Udruge nezavisnih hrvatskih seljaka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije