Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TZ ZADRA TVRDI: BIO JE KOMBI

New York, New York: Za taksi vožnju Benijevom limuzinom zadarski TZ platio 2000 dolara?!

New York
Foto: Rafael Ben-Ari
1/2
01.12.2023.
u 15:04

Slučaj Zadar - New York uslijed kojeg je nedavno ostavku dao i direktor turističke zajednice Mario Paleka dobila je dodatnu dimenziju.

Slučaj Zadar - New York uslijed kojeg je nedavno ostavku dao i direktor turističke zajednice Mario Paleka dobila je dodatnu dimenziju. Naime, predsjednik zadarskog SDP-a Daniel Radeta na svom Facbooku objavio je dokumente i post pod naslovom “Put u New York na fete”, a u kojem ističe:

1. feta / Benijeva limuzina. Povedeš ekipu u New York na pet dana, na avio karte potrošiš 17.367,00€ i nekako se moraš dovući do hotela koji se nalazi na Manhattenu, udaljen samo 30 minuta vožnje. Približno koliko i Zemunik - Zadar. Naravno, biraš najskuplji i najluksuzniji prijevoz Benijevom limuzinom koji košta 1.000,00$ u jednom smjeru. TOTAL: 2.000,00$.

Večernjem listu Daniel Radeta je izjavio kako naslov posta 'na fete' znači da je ovaj dokument tek prva objava o putu zadarske delegacije za koju drži da bi se njome možda trebali pozabaviti i institucije za utvrđivanje kaznene odgovornosti.

- Riječ je o putovanju gradonačelnika Branka Dukića njegovog najboljeg prijatelja sad već bivšeg direktora Maria Paleka i još njih navodno 7,8 ili devet, a na koji je utrošeno pola milijuna kuna. Zašto ne znam koliko ih je bilo? Pa nije razvidno u dokumentima koje imamo jer se tu navode karte ili sobe na osobe koje tamo nisu bile, i to ćemo tek utvrditi. To što je direktor dao ostavku zbog navodno loše percepcije uslijed poznatog video uratka Mate Nižića, ne znači ništa jer je Mario Paleka i dalje zaposlenik TZ-a, koristi karticu i auto, i čujem da će mu savjetnička funkcija u TZ-u biti plaćena više nego direktorska. To što su išli u New York na privatnu zabavu, a nikako kako žele reći javnosti, prezentirati Zadar, je direktna odgovornost gradonačelnika Branka Dukića kao i svi troškovi koji su dosegli pola milijuna kuna. Svi znaju da se iz zračne luke itekako ugodno može jeftinije i brzo putovati i javnim prijevozom, ali ne, oni su platili 2000 dolara - najskuplje i najluksuznije - rekao je Daniel Radeta i najavio objavu novih dokumenata s puta zadarske delegacije u New York.

Na objavu Daniela Radete o troškovima prijevoza zadarske turističke delegacije u New Yorku, reagirala je Turistička zajednica Grada Zadra u odgovoru Zadarskom.hr.

- Nastavno na neistinite objave g. Radete vezano uz troškove prijevoza zadarske delegacije u New Yorku, ovim putem obavještavamo javnost kako kompanija pod nazivom Beni‘s Limousine Service iz New Yorka pruža usluge kombi prijevoza te je Turistička zajednica grada Zadra angažirala usluge predmetnog prijevoznika za transfer od Zračne luke JFK do hotela (cca. 50-60 minuta vožnje) na dan dolaska i natrag na dan odlaska te na dan same prezentacije od hotela do restorana i potom povratak u hotel, a sve su vožnje bile za dvanaest osoba.

Pritom luksuzne usluge ili limuzine nisu bile korištene, već isključivo standardna taxi usluga prijevoza u kombiju za 12 osoba. Usluga prijevoza je sastavni dio troškova službenog putovanja i skladu je sa zakonskim propisima, stoji u odgovoru iz TZ.

Komentara 2

GR
Greben
16:09 01.12.2023.

Ne razumijem ljude koji se razbacuju drzavnim novcem. Jos manje razumijem ljude koji se bez prikupljenih odrzivih cinjenica razbacuju optuzbama. Usput: Na primjer, prijevoz taksijem od 1-2 sata za 7 osoba pocetna cijena se krece od 250 $. Ako ihh je bilo 12 i ako su se vozili u vise navrata onda troskovi za taxi stimaju! Ostaje odgovor na pitanje sto su za sve te novce radili tih 12 osoba u New Yorku?

AL
AlfaMike
19:15 01.12.2023.

Najbitnije je da je sve u skladu sa propisima. Neka institucije rade svoj posao... Tko je jamio, jamio je...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije