Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadar bez izbora?

Ričard HDZ-u: Da nam niste skinuli ni promil iz proračuna jer dogodine nema razgovora

Zadar
Foto: Frane Šarić
1/2
29.03.2023.
u 14:15

Bruno Milin iz HDZ-a je istakao da je HDZ nastojao biti konstruktivan i pametan

Neću trošiti vrijeme što je bilo i oko toga se nećemo složiti, ali važno je pronaći rješenje za novi proračun. Još uvijek imamo privremeno financiranje, ali nam treba rješenje za stanove POS-a, vrtiće, zelene površine… Problem je i inflacija i želimo dići plaće. Ovo je politički dogovor da Zadar bude na putu razvoja. Dobar primjer je Eniove liste za kupnju dva stana, a ide se u najam dva stana u Zagrebu i jedan u Splitu za roditelje djece oboljelih od malignih bolesti. SDP i DP amandmani su usvojeni, a AM se odlučio na drugi način koji ne razumijem - istakao je zadarski gradonačelnik Branko Dukić na sastanku političkih opcija u Zadru koji ukazuje da će Zadar ipak najvjerojatnije izbjeći izbore i usvojiti novi proračun koji je podsjetimo, nakon što ga je izglasala oporba, HDZ-ov gradonačelnik Branko Dukić proglasio nezakonitim.

Tada su svi sve pozivali na izbore i očito odustali. Od svih stranaka jedino nisu nazočili AM i DP. A onda su uslijedile lekcije Ričarda gradonačelniku, ultimatumi, ali i nerazumljivi odgovori kojih bi pet posto proračuna mogli biti otpisani sukladno pravu gradonačelnika. Više o tome znat će se očito na predstojećoj sjednici gradskog vijeća na kojoj će se vidjeti hoće li uistinu proračun i biti usvojen.

- Hvala gradonačelniče što niste bili na sastanku jer ste vi rekli da nije moguće usvojiti amandmane, a vidite da je moguće. Nadam se da ste naučili lekciju - rekao je Enio Meštrović alias Ričard, a što je gradonačelnik prešutio. Daniel Radeta iz SDP-a je rekao da je proračun već izglasan i ova tema da je već potrošena. - Vidjet ćemo se što će se od ovog svega realizirati, a ako se realizira bit će to uspjeh svih nas. Nama je bitan građanski odgoj i olimpijski bazen na Višnjiku - rekao je Radeta iz SDP-a.

Bruno Milin iz HDZ-a je istakao da je HDZ nastojao biti konstruktivan i pametan. - Nema političkih pobjednika i gubitnika i ako se proračun izglasa pobjednik će biti građani Zadra i sve političke opcije. Nadam se da će ući i dio Akcije mladih i onda slijedi ono što je najteže, a to je provedba - rekao je Bruno Milin.

Nezavisni Dado Burčul je rekao da ne vidi nikakav napredak i da ovdje i dalje postoji animozitet. Gradonačelnik Dukić je rekao da sa svakim treba razgovarati i izbjegavati sukobe.

- Ako se bude diralo u iti jedan naš amandman nećete moći razgovarati za sljedeću s nama godinu jer znam što se dogodilo prošle godine - rekao je Enio Meštrović.

VIDEO Ivica Todorić: Ovo je montiran proces, on pada, on ne može živjeti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije