Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena vremena

Nevrijeme stiglo u Hrvatsku: U Samoboru tuča, u Zagrebu vjetar srušio krov

Jak vjetar u Zagrebu odnio krov sa zgrade
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/21
02.07.2019.
u 19:52

Na Laništu je snažan vjetar odnio krov sa zgrade. Imate snimke ili fotografije nevremena? Šaljite nam na javi@vecernji.net

U nevremenu koje je večeras pogodilo Zagreb jak vjetar odnio je dio krova zgrade na Laništu, a vatrogasci zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe imaju brojne intervencije zbog polomljenih grana na ulicama.

Prema riječima dežurnih u zagrebačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, osim intervencije na Laništu u Ulici Jaruščica, u tijeku je još desetak intervencija, a uglavnom je riječ o uklanjanju polomljenih grana na prometnicama.

U Samoboru i na području Svete Nedjelje padala je tuča, a snimku je objavio Neverin na Facebooku.

I u Zagrebu je počeo puhati snažan vjetar koji je na Laništu srušio krov sa zgrade.

Zbog grmljavine i pljuskova meteoalarm je za danas izdao žuto upozorenje za zagrebačku regiju. Upozorenje je zbog nevremena izdano i za karlovačku te gospićku regiju.

U Sloveniji je pak padala jaka kiša i tuča zbog čega je došlo i do poplava, a snažan vjetar čupao je stabla.

U nastavku večeri očekuje se premještanje olujnog sustava prema istoku i jugoistoku pri čemu nove grmljavinske pljuskove valja očekivati na dijelovima središnje Hrvatske, a kasnije i Slavonije, piše Neverin.hr.

Prema prognozi DHMZ-a, sutra će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano i danju manje vruće, a mjestimice uz promjenljivu naoblaku može pasti malo kiše ili poneki pljusak.

Na Jadranu i dalje vruće i sunčano, dok na sjevernom dijelu poslijepodne može biti lokalnog razvoja oblaka i pokojeg pljuska. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena do jaka bura koja će sredinom dana prolazno oslabjeti, a duž ostatka obale uglavnom umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 16 do 22, duž obale između 20 i 25. Najviša dnevna uglavnom između 27 i 31 u unutrašnjosti, na moru od 31 do 35 °C.

Imate snimke ili fotografije nevremena? Šaljite nam na javi@vecernji.net

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar ivica48
ivica48
21:53 02.07.2019.

Halo novinaru to nije krov več veči komadi pleha

DU
Deleted user
21:50 02.07.2019.

Eeee...kakav je to krov bio, sve po JUS standardu...

GR
gragakarlovac
21:31 02.07.2019.

kakav vjetar!? jedva 50km/h i ode krov u Zagrebu. englezi i ameri žive u barake....hahaha, a šta mi imamo? kvalitetu?, buhahaha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije