Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grmljavinsko nevrijeme i tuča "potopili" Split

Tuča je padala nekoliko minuta nakon čega se tlo u Splitu zabijelilo kao da je pao snijeg
14. ožujka 2018. u 09:21 3 komentara 2678 prikaza
Grmljavinsko nevrijeme i tuča pogodili su područje Splita
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Veliko nevrijeme, kiša s tučom, koje je u utorak navečer pogodilo Split i u samo nekoliko ga minuta "potopilo" izazvalo je brojne poteškoće u prometu, te poplave u prizemnim i podrumskim prostorima, doznaje se u Županijskome vatrogasnom-operativnom centru.

BMW u driftu Noćna vožnja BMW-om 'driftao' po rotoru u Zagrebu: 'U doživotni zatvor s njim'

Tuča je padala nekoliko minuta nakon čega se tlo u Splitu zabijelilo kao da je pao snijeg. U Splitu je palo 27 litara po kvadratnom metru, a nešto manje i u brojnim okolnim općinama i gradovima. Brojna vozila koja su se u tom trenutku našla na cesti zaustavila su se dok ne prođe tuča i bujica koja se stvarala na kolniku.

Vatrogasci, pripadnici DVD- a Split i Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita, zbog tog su nevremena bili primorani jučerašnje kasno popodne i noć provoditi u tehničkim intervencijama. Ne samo sinoć već danima vatrogasci ispumpavaju vodu i iz garaže nekadašnjeg Hotela Marjan na Dražancu koja je poplavila zbog velike količine kiše.

Najveće poplave zabilježene su u Lori, na Kmanu, Poljudu i Čulića dvorima gdje je razina vode dosezala od 20 do 40 centimetara zbog čega su vatrogasci cijelu noć bili na terenu. Na Poljudu je poplavljena teretana i bazeni, u Šibenskoj ulici obiteljska kuća, na Mažuranićevom šetalištu drvarnica, a zabilježen je prodor vode i u Pomorskoj policiji.

Sophie Nagle Kakav je to osmjeh? I medicinska sestra se zaprepastila kada je vidjela ultrazvuk U odronu stijene potpuno uništeno sedam kuća Borba protiv poplave VIDEO U panici bježali iz kuća: 'Da je to bilo noću mi bi ostali zatrpani' dvina meler PONOSNA MAMA Dvina Meler rodila sina, evo koje mu je neobično ime dala
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • Deleted user:

    sad ce krste uputiti 250 vojnika i po novom vojnikinja s lopatama pa ce do marende rascistiti taj led...vakula moli splicane da budu u svojim domovima do sv.ilije..

  • Artukovic:

    Dao Bog se podavili ....