Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Neviđeni skandal: Zašto policijska uprava nije čuvala dragocjenosti u čuvanom trezoru?

naslovnica
Foto: VL
1/2
05.04.2016.
u 00:03

Dva kilograma zlata i 280.00 eura ukradeni iz "hrama sigurnosti", odnosno sjedišta krim-policije u Heinzelovoj, oduzeti su poduzetniku u veljači

Preko vanjskih požarnih stepenica nepoznati lopov (ili više njih) ušuljao se u sjedište policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj ulici i u noći na ponedjeljak iz “hrama sigurnosti” metropole ukrao 280.000 eura i dva kilograma zlata.

Vrijednosti su bile u sefu u uredu načelnika službe organiziranog kriminala Željka Dolačkog. Policija je događaj potvrdila, ministar Vlaho Orepić rekao nam je da “zbog interesa istrage ne može davati nikakve informacije”, a istu je frazu u priopćenju ponovilo i Državno odvjetništvo, koje je provodilo očevid.

Opljačkana zgrada policije ima prastari videonadzor, točnije osam kamera loše rezolucije, a glavno su im “osiguranje” policajci na porti. Alarm nemaju.

Nevjerojatno je da su lopovi provalili u čuvano sjedište MUP-a, a još je čudnije da najveća policijska uprava u Hrvastkoj ne skladišti oduzete dragocjenosti u čuvanom trezoru...

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili prelistajte u našem e-izdanju

>>U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Panama Papers: Vlada već blokirala 200 milijuna kuna

>>Poslodavci smiju iz službenih mobitela doznati - gotovo sve

>>Hrvatska čeka 476 Sirijaca

>>Novo otkriće: Vikinzi bili u Americi prije Kolumba

Foto: VLm

Komentara 54

TO
Torcidas
23:22 04.04.2016.

Naivni hrvatski puče zar vi stvarno vjerujete da je bila provala? Nikakva provala nije bila to je sve iscenirano, zkato i euri davno su nestali iz sefa. Ostavke svi MORAJU dati od Orepića do zadnjeg sluzbenika koji je imao saznanjanja o bogatstvu koje je nekada bilo u sefu. Sve sudionike krađe primjereno nagraditi.

MD
Marin Din
21:19 04.04.2016.

Ovo sve Lici na smišljenu pljacku

MM
mad.max
22:00 04.04.2016.

Orepicu, nemoj tako brzati s ovim vašim MOST-ovim reformama. Polako, ima vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije