Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Nevenka Jurak još bolesna, Sanader traži prekid kazne

Bivši premijer osuđen je na šest godina zatvora
09. listopada 2019. u 18:29 6 komentara 1039 prikaza
Suđenje Ivi Sanaderu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Nevenka Jurak i dalje je teško bolesna i raspravno nesposobna, a kada će i hoće li uopće biti sposobna za nastavak suđenja u aferi Fimi media, pitanje je na koje medicinski vještaci za sada nemaju odgovor. Zbog svega toga suđenje za Fimi mediju na zagrebačkom Županijskom sudu odgođeno je do prosinca, a u tom predmetu rasprave se odgađaju od srpnja 2018. Do tog trenutka u postupku je bilo ispitano više od 150 svjedoka te je bilo predviđeno da optuženici iznesu svoje obrane.

Vesna Trnokop AFERA INA-MOL Svjedokinja: Mijenjali smo ugovor jer bi to bila netransparentna privatizacija

No Nevenka Jurak je tada završila na hitnom kirurškom zahvatu, a njezino zdravstveno stanje od tada do danas, nažalost, nije se popravilo. Njoj te Ivi Sanaderu, Mladenu Barišiću, Ratku Mačeku, Branki Pavošević i HDZ-u ponovno se sudi, nakon što je Vrhovni sud ukinuo osuđujuću presudu u aferi Fimi media. USKOK ih tereti da su putem Fimi medije izvlačili novac iz državnih poduzeća. Dio od ukupno 70 milijuna kuna, koliko je prema optužnici izvučeno iz državnih poduzeća, Sanader je koristio za osobne potrebe, a dio je poslužio za financiranje crnih fondova HDZ-a.

Ivo Sanader Bivši premijer Sanader hospitaliziran – trebao operirati koljeno, prebačen zbog upalnih procesa

Osim Nevenke Jurak, zdravstvenih problema ima i Sanader. On je 19. rujna operirao koljeno te se trenutačno oporavlja u Krapinskim toplicama. No istovremeno je, kako je potvrdila njegova odvjetnica Jadranka Sloković, zatražio i prekid kazne. Sanader je pravomoćno osuđen na šest godina zatvora u aferi Planinska, a kaznu izdržava u Remetincu. Zahtjev za prekidom kazne upućen je prošli tjedan sucu izvršenja kazne zatvora na Županijskom sudu u Velikoj Gorici, a još nije poznato kada će sud o njemu odlučivati.      

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • pežo:

    jesu li to potkupili i liječnike?Neka ih osude bez njihove prisutnosti-dosta je odugovlačenja

  • De der:

    Hrvatska zajednica gangstera. Ćale je bio glava mafije. Koji su to karakteri u toj zločinačkoj organizaciji kradeze?

  • Pazin:

    evo već vidimo HVIDRU kako se diže na noge i organizira prosvjete na Rivi, šatore u ZG, kolone u Vukovaru i zvižduke u Kninu ... jer zločinačka organizacija neće biti osuđena za pljačku Hrvatske !!! ajde četnici di ste, šta šutite???