Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO JE TO MOGUĆE?

Netko je na Google kartama promijenio ime Tuđmanovog spomenika u Zagrebu, evo kako su ga nazvali

Zagreb: Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
04.10.2022.
u 13:38

U Google kartama spomenik prvom hrvatskom predsjedniku sada se zove Spomenik dr. Franji Ljetnom Tuđmanu

Zagrebački Spomenik dr. Franji Tuđmanu na Googleu ima novo ime. Naime, u Google kartama ga možete pronaći kao Spomenik dr. Franji Ljetnom Tuđmanu. Referenca je to na popularnu Facebook stranicu Ljetni Tuđman na kojoj se objavljuju fotografije prvog hrvatskog predsjednika u raznim izdanjima. 

Foto: Screenshot Google Maps

 

Međutim, mnogi se pitaju kako je moguće mijenjati ime spomenika na Google kartama. Google, naime, u sklopu projekta skuplja podatke za svoje karte te pritom poziva sve korisnika da budu lokalni vodiči. Time žele potaknuti ljude da imenuju lokacije u svome gradu i recenziraju ih kako bi im karte bile što ažurnije.

Oni koji odluče sudjelovati u tome, odabiru svoj grad i mogu upisivati razne lokacije, restorane, trgovine, objavljivati fotografije te odgovarati na postavljena pitanja. Sa svakim sudjelovanjem korisniku raste osobni rejting, a kako je rejting veći, mogu se mijenjati informacije na Google kartama. Netko očito to može raditi za Spomenik dr. Franji Tuđmanu pa često mijenja ime. 

Foto: Screenshot Google Maps

Komentara 27

GA
Gajger
13:56 04.10.2022.

Umro je prije skoro 25 godina, a još uvijek je gubitnicima kriv za njihovu vlastitu nesposobnost i njihove životne neuspjehe.

AN
AnteizmalogZGa
15:15 04.10.2022.

To nam je donijela ova gradska vlast kojoj je glavni turistički slogan u Zagrebu "putem druga Tita". Tuđmana bi najradije izbacili iz kolektivne svijesti naroda. ...Malo morgen

LL
lijepa_li si
15:49 04.10.2022.

može maršalov okot da izmišlja, konstruira, podmeće do besvjesti. ostavšina prvog hrvatskog predsjednika je samostalna, nezavisna, država hrvatska! nikad ga narod hrvatski zaboravit neće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije