Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD NETANYAHUA

Netanyahu traži javno saslušanje prije suđenja

Foto: RONEN ZVULUN/REUTERS/PIXSELL
26.09.2019.
u 15:37

"Došlo je vrijeme da javnost čuje istinu, a to uključuje i moju stranu" rekao je bivši premijer.

Danas je objavljeno da bivši izraelski premijer Benjamin Netanyahu pozvan na saslušanje idući tjedan zbog mnogih optužbi za korupciju. Nakon parlamentarnih izbora Benjamin Netanyahu izgubio je većinu u parlamentu i zbog nesuglasica sa svojim glavnim protivnikom, Bennyjem Gantzom, nije uspio stvoriti vladu javlja Reuters

Zbog ovih okolnosti privremeno je izgubio politički imunitet zbog čega je opozicija odlučila započeti proces za tri dugogodišnja slučaja korupcije. 

Avichai Mandelblit, izraelski javni tužitelj, rekao je da će podignuti tužbe za prevaru i zlouporabu povjerenja. Dok Netanyahu tvrdi da proces nije u javnom interesu i da bi se njegovo saslušanje trebalo prenositi na televiziji.

-Nakon tri godine curenja i optužbi došlo je vrijeme da javnost čuje istinu, a to uključuje i moju stranu- rekao je bivši premijer u obrani svog zahtjevan -Tražim da javni tužitelj otvori govor javnosti- dodao je. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije