Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Nestašica ginekologa, a nitko se nije javio na natječaj

ginekologija
Marko Jurinec/PIXSELL
10.05.2013.
u 11:00

Ginekolozima Pitneru i Fari sudac odgodio izvršenje zatvorske kazne jer nema ginekologa koji bi ih zamijenio

Sudac izvršenja Županijskog suda u Varaždinu prihvatio je zahtjev za odgodu izvršenja zatvorske kazne Davoru Fari i Zoranu Pitneru, dvojici ginekologa osuđenih u slučaju “Ordinacija”. Osim njih, na kaznu zatvora osuđen je Oskar Kirchbaum koji je u mirovini, dok su ostali “upleteni” u ovaj slučaj prošli s uvjetnim i novčanim kaznama. Ono što posebno zabrinjava u slučaju Pitnera i Fare je pak činjenica da ova dvojica ginekologa i dalje rade kao voditelji ginekoloških timova u varaždinskom Domu zdravlja, gdje skrbe o čak 17.000 pacijentica.

Nema alternative

Upravo na temelju toga, ovoj je dvojici liječnika i odobrena odgoda izvršenja kazne, Pitneru do 30. srpnja, a Fari do 2. kolovoza.
- Uz zamolbu za odgodu oba su priložila dokument od Doma zdravlja u kojem stoji da su im liječnici neophodni kao specijalisti, kako 8000 žena o kojima skrbi dr. Fara i tisuću više žena o kojima skrbi Pitner, ne bi ostalo bez primarne zaštite - kazao je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic.
Pojasnio je i kako se na taj rok izvršenja dvojica liječnika mogu opet žaliti i tražiti odgodu, no samo ukoliko budu postojali valjani razlozi.
- Ukoliko neće biti razloga za žalbu, navedeni datumi su ujedno i datumi kada se moraju javiti u zatvor na izvršenje kazne - pojasnio je Pavlic.
Nade da će do tada Dom zdravlja naći drugog ginekologa baš i nema, s obzirom da se na natječaj za to mjesto raspisan u travnju, nije nitko javio.

Imaju i “plan B”

Kazao nam je to ravnatelj Ivan Crnković, koji se nada da će zbog toga izdržavanje kazne liječnicima do daljnjega biti odgađano. Ipak, radi se i na “planu B”.
- Vjerujem da ćemo u iduća dva tjedna s Općom bolnicom sklopiti sporazum kojim će nam se jamčiti, ukoliko ostanemo bez ginekologa, da nam bolnica daje na raspolaganje nekog od svojih specijalista - objasnio je Crnković, dodavši da je na specijalizaciji iz ginekologije tek jedna liječnica.
- To znači da tek za tri godine možemo očekivati kadar koji bi mogao preuzeti dio poslova - neoptimistično zaključuje Crnković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije