Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjeverna luka

Nesreća u Splitu: Pijani kapetan broda sa 1,36 promila udario u obalu

brod
Foto: Ministarstvo pomorstva
1/4
06.12.2014.
u 08:51

"Brod, na kojemu nitko od članova posade nije ozlijeđen, prilikom manevra pristajanja na vez zbog nesmotrenosti zapovjednika udario je u obalu", izvijestilo je Ministarstvo.

U Sjevernoj luci Split, zbog neopreznosti kapetana, brod "Jork Valiant" je pri pristajanju udario u obalu. Brod, koji plovi pod zastavom Antigve i Barbadua, je oštećen dok nitko od članova posade pritom nije ozlijeđen, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

"Očevidom je utvrđeno da je brod na kojemu nitko od članova posade nije ozlijeđen prilikom manevra pristajanja na vez zbog nesmotrenosti zapovjednika broda udario desnim krmenim dijelom bočne oplate u kameno – betonsku obalu", izvijestilo je Ministarstvo.

Kapetanu broda izmjereno je 1,36 promila alkohola u krvi zbog čega brod ne smije isploviti do okončanja očevida te dok se ne utvrdi uzroci pomorske nesreće.  "Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) danas, 5. prosinca u 9.15 sati posredstvom Lučke kapetanije Split zaprimila je dojavu o pomorskoj nezgodi u kojoj je došlo do udara broda u obalu splitske luke", izvijestilo je Ministarstvo.

>>Američki katamaran noćas oštećen kod Mljeta

>>Po noći plovio neosvijetljenom brodicom pa se sudario s pasarom

Komentara 13

DU
Deleted user
11:49 06.12.2014.

Evo malo informacije novinaru ako se zeli baviti istrazivackim novinarstvom. Neka malo istrazi medju nadleznim u drzavnoj upravi Luckoj Kapetaniji Split povjest uplovljenja ovog broda i koliko su vec puta uplovili pijani u Splitsku luku? Zasto nije napravljen alko test cijeloj posadi?...Tko je radio uviđaj na brodu? Inspektori sig.plovidbe ? Kako je prosla cinjenica da je pilot (obvezna pilotaza) usao na brod a nije izvijestio o kapetanu koji je definitivno sa 1,7 promila trebao biti vidljivo pijan, Zasto nije odbio pilotazu koju onako masno naplacuje? Postavite ova pitanja koja su legitimna i ukazuju na opasne propuste u drzavnoj upravi i firmi koja se bavi pilotazom u luci Split.

AF
afer
09:11 06.12.2014.

A da li je pilot bio trijezan i ako je vidio intoksinaciju kapetana što je prihvatio pilotažu?

BL
Blomberg
18:43 06.12.2014.

Ovom zapustenom brodu ni netreba nikakovih udaraca raspast ce se skoro od rdje kaja ga zdere, ovo malo sto je postrugnuo je sitnica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije