Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBAVLJAO RADOVE

Nesreća u Petrinji: Muškarac pao s krova i poginuo

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/9
03.01.2021.
u 11:21

Do tragedije je došlo nešto iza 10 sati

Muškarac koji je radio na krovu u Petrinji poginuo je prilikom pada. Do tragedije je došlo nešto iza 10 sati, a muškarac je preminuo od zadobivenih ozljeda. Očevid je u tijeku, javljaju iz PU sisačko-moslavačke.

 

Radi se o muškarcu rođenom 1963. godine koji je iz Vrbovskog došao pomoći svojoj rodbini u sanaciji oštećene kuće. Radi se o Albinu Conjaru.

Ozlijeđena dva vatrogasca

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice danas su javili kako su dvojica vatrogasaca ozlijeđena prilikom pomaganja na nastradalom području Sisačko-moslavačke županije. 

Rad vatrogasaca se odvija u teškim uvjetima, na oštećenim objektima i velikoj visini gdje stalno prijeti opasnost od urušavanja i pada predmeta. Prilikom rada na objektima dva vatrogasca iz DVD-a Kupinečki Kraljevec i Gračani su ozlijeđena. Ukupno do sada bilježimo 6 ozlijeđenih vatrogasaca. Do sada su ozlijeđeni i vatrogasci JVP Split, DVD-a Otočac, DVIP-a Dubrovnik te DVD-a Novalja.

Ključne riječi

Komentara 39

FE
fefellerunt
11:41 03.01.2021.

Na žalost dogodila se tragedija o kojoj sam jučer nešto komentirao na članku kad je trut prozivao navijače, navodeći samo koliko je ljudi koji nisu stručni i vješti do tad bilo ozlijeđeno ,a danas me dočeka ovaj članak o smrtiti jednog očito vrijednog čovjeka . Oštećene kuće su izazov i za profesionalce sa punom opremom, a kamoli ne za ljude koji usmožda do sad bili par puta na krovu čitave zgrade. Stoga bih ponovio stručnjacima, najvjerojatnije sa diplomama zahtjevnih fakulteta kriznog menadžmenta, prava i sličnim, mobilizirajte svu opremu , uključujući tehniku, stručne i osposobljene ljude na sanaciji oštećenih objekata, kako bi se izbjegla stradavanja volontera, vlasnika objekata koji samoinicijativno idu u popravke , ne bi li smanjili štetu u nadolazećim potresima. To se trebalo davno uvesti, ništa se nije naučilo ni od zagrebačkog potresa, ni od Stonskog ,a bojim se da neće ni od petrinjskog. Nesreća se može dogoditi i osposobljenom čovjeku sa opremom, a gdje neće nekome kojemu je to prvi put penjanja na krov i skidanja dimnjaka bez opreme sa priručnim alatom . Doduše ovo sve bi trebali organizirati zaposleni na državnom koritu a zna se da je to u pravilu VSS kadar osposobljen prvenstveno za traženje većih plaća i beneficija.

SV
Svedo
11:59 03.01.2021.

Jako zalosno a ovaj posel nisu za takve kakav sam ja nego za profisonalce sa oprenom jer ja niti nebi išao na krov dok se sklize ko led, pak smo jednoga hrvata izgubili koji je zelio pomoci

BU
Bubreg2020
12:23 03.01.2021.

O žalosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije