Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Nesreća iz 2010.: Čolak dobio dvije godine zatvora, Opačak oslobođen, rasplakao se kad je čuo

Optuženi Čolak i Opačak na ponovljenom suđenju izjasnili su se da nisu krivi za jurnjavu na autocesti kojom su izazvali nesreću u kojoj je poginula Ivana Obad (20)
11. lipnja 2021. u 09:14 16 komentara 8460 prikaza
Zagreb: Presuda Daliboru Čolaku i Marinu Opačku za prometnu nesreću
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Marin Čolak nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora zbog prometne nesreće u kojoj je u studenome 2010. godine poginula dubrovačka studentica Ivana Obad (20), a Dalibor Opačak oslobođen je optužbe.

Zagreb: Suđenje za prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom PRESUDA 11. LIPNJA Tužiteljica: Nesreća se ne bi dogodila da su poštivali prometne propise

Kada je čuo da je oslobođen, Opačak je sjeo na stolac i rasplakao se.

Optuženi Čolak i Opačak na ponovljenom suđenju izjasnili su se da nisu krivi.

Prema optužnici, Čolak se tereti da se 5. studenoga 2010. u 12.20 sati kretao autocestom A6 iz smjera Zagreba prema Rijeci lijevim prometnim trakom brzinom od 181,5 kilometara na sat, dok se Nissan u kojem je bio Dalibor Opačak kretao desnim trakom. Čolak je započeo prelazak iz lijevog u desni prometni trak, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Opačak je vozeći se brzinom od 205,3 kilometara na sat započeo kočiti, no zbog brzine nije mogao smanjiti brzinu na vrijeme. Zbog toga su se automobili okrznuli. Nissan se prednjim lijevim kotačem dotaknuo sa zadnjim desnim kotačem Ferrarija. Taj je dodir destabilizirao Ferrari koji se počeo se nekontrolirano kretati te je sletio desno izvan kolnika. Automobil se prevrnuo i zapalio, pri čemu je poginula Ivana Obad.

Zagreb: Suđenje za prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom SUĐENJE ZA NESREĆU 2010. Čolak: Ima trenutaka kad bih volio da nisam preživio; Opačak: Mogu samo reći: Ne daj Bože nikome!

U prvoj presudi i Čolak i Opačak osuđeni su na po tri godine zatvora, a bilo im je zabranjeno i upravljanje automobilom na godinu dana. No tu je presudu u rujnu 2018. ukinuo Županijski sud u Rijeci, smatrajući da je sud prekoračio svoje ovlasti navevši nešto čega nije bilo u činjeničnom opisu optužnice, čime je, prema stavu Županijskog suda u Rijeci proširio optužbe.

Zagreb: Presuda Daliboru Čolaku i Marinu Opačku za prometnu nesreću
1 / 4
Zagreb: Suđenje za prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom
objavio fotku
Vlado Kalember u Splitu pozirao sa sinom Darianom. Pratitelji: 'Skoro je visok kao ti'
Veliki mali auto
Novi automobil i uski prolaz, što može poći po zlu?
  • HerrIvo:

    Ovaj predmet se povlacio 11 godina po sudovima ? I na kraju dobiju 2 godine za ubojstvo mlade zene ?

  • kristov:

    Čolak proglašen krivim jer je vozio 181,5 a Opačak nije kriv jer je vozio 205 km/h, stoga bih molio bih nekoga da mi objasni kako se sporije vozilo vozeći lijevom trakom moglo "dotaknuti" sa bržim vozilom u desnoj traci na ... prikaži još! način da je započeo radnju prelaska u desnu traku ? To je valjda ovom novinaru ili sudcu jedino jasno i poznato, pa je presuda kakva jest! Ako je ovaj koji je vozio brže pretjecao desnom stranom, a ovaj drugi mu pokušao ući u liniju kretanja onda niti Opačak ne može biti oslobođen krivnje po više osnova! Cure više nema, jadna li joj majka, a ovaj će to odslužiti u nekom otvorenom tipu ili tkz. kućnom zatvoru i tu smo gdje smo.

  • Skviki3:

    Obadva su kriva a više onaj koji se je vozil po desnoj strani. Ne jedamput mi se je dogodilo da debil pretiće po desnoj traci.