Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ćiro Blažević

'Neprijatelje sam si napravio tamo gdje nisam htio'

Reno Sinovčić
Foto: Filip Brala/PIXSELL
01.01.2015.
u 21:04


Na Staru godinu iz pritvora izašao D. Zebić uplativši milijun kuna

        Dalibor Zebić, bivši direktor NK Zadra, izašao je na Silvestrovo iz istražnog zatvora u Remetincu, i to nakon što je uplatio jamčevinu od milijun kuna. Kako je rekao njegov odvjetnik Nikola Mandić, riječ je o iznosu koji je za Zebićevu obranu sa slobode skupila njegova obitelj.

Dobrotvor i žrtva

Što se tiče Rene Sinovčića, on do daljnjeg ostaje u Remetincu jer još nije uspio skupiti 10 milijuna kuna, koliko mu je potrebno za obranu sa slobode. Miroslav Ćiro Blažević, koji se nakon Sinovčićeva uhićenja sam ponudio te javno kazao da mu je spreman pomoći pri prikupljanju novca potrebnog za jamčevinu, sada je zašutio.

– Nadam se da će Reno Sinovčić, taj dobrotvor nogometnog kluba i žrtva, biti pušten – rekao je tada Blažević. Međutim, u međuvremenu je negdje očito ‘zapelo’ između Ćire i Sinovčića. Na dan kada je Sinovčiću taj novac bio potreban kako bi uplatio jamčevinu, Ćiro se nije javljao na pozive Sinovčićevih odvjetnika, zbog čega su, kako kažu, bili razočarani jer su na taj novac računali.

– Napravio sam si neprijatelje tamo gdje sam najmanje htio. Istina je da sam obećao pomoći još isti dan kad su Renu zatvorili, ali ne mogu ja taj novac stvoriti u roku od dva-tri sata. Moram sa Švicarcima to rješavati jer tamo je lova, a mene nitko nije prije zvao da mi kaže kada će im novac trebati. I onda svi kažu Ćiro je zaj... Ma da ti pravo kažem, sada mi je žao što sam išta i obećavao – rekao nam je danas u svom tonu Ćiro.

Žalba USKOK-u

Sinovčićev odvjetnik Andrej Korljan kazao je kako se nada da će taj nemali novac uspjeti skupiti idućih dana. Osim Sinovčića, u Remetincu do daljnjeg ostaju i Novica Erlić, još jedan bivši direktor NK Zadra, kojem je određeno milijun kuna jamčevine, te dvojica zadarskih poreznika kojima je određena jamčevina od po 300.000 kuna. U međuvremenu USKOK je najavio da će u petak sudu podnijeti zahtjev za produljenje istražnog zatvora. Sinovčić i troje preostalih osumnjičenika, kojima je istražni zatvor zamijenjen jamčevinama, iz Remetinca će izaći kada iznose jamčevina uplate na račun suda.     

>> Ćiro: Sinovčić će se morati snalaziti bez mene

Komentara 68

1A
1A
21:26 01.01.2015.

A zakaj bi Sinovcic htel van, pa vrijeme u istrazi ce mu se racunati pri izdrzavanju kazne. Osim toga, stari zatvorenici u Remetincu su ipak zasluzili nekog friskog.

RI
Ringo
21:46 01.01.2015.

Da sam ja u pritvoru ne bih nikoga moljakao da mi skuplja jamčevinu, nego bih ili sam platio ili ostao u pritvoru.

Avatar jebb
jebb
23:03 01.01.2015.

Nikad u povijesti nije bilo lakse transferirati novce s jednog racuna na drugi. U roku od 15-ak minuta, preko interneta. Da, bankarima ce uzeti dva-tri dana dok se novci pojave na racunu primaoca, ali nema tu nikakvih drugih problema. To su barem moja iskustva. A to sto Ciro sad prica, to ima neku drugu pozadinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije